IZRAVNA PRIJETNJA Gabriele Gravina: Juventus će biti izbačen iz Serie A ako Supeliga postane stvarnost, Superliga je pogrešan odgovor na realni problem!

Srijeda, 23. ožujka 2022. 12:49 Napisao/la  SC

Pomisao na osnivanje zatvorene klupske lige izaziva glavobolju čelnika UEFA-e, koja osamdesetak godina ima monopol na sva europska natjecanja

Gabriele Gravina
Gabriele Gravina

Ideja Superlige itekako je aktualna, Juventus, Real Madrid i Barcelona rade na pripremi elitne europske lige klubova iz koje stoji američki kapital.

Pomisao na osnivanje zatvorene klupske lige izaziva glavobolju čelnika UEFA-e, koja osamdesetak godina ima monopol na sva europska natjecanja.

U praksi riječ je o običnoj borbi za zaradom, UEFA bi ostala bez velikih prihoda što bi posljedično otežalo financijsku situaciju svih nacionalnih saveza

Predsjednik talijanskog saveza (FIGC) Gabriele Gravina odlučio je učiniti korak više u borbi protiv Superlige, prvi put je javno zaprijetio Juventusu:

- Ugovor o formiranju Superlige je samo hipoteza, ali Juventus će biti izbačen iz Serie A ako Supeliga postane stvarnost. Superliga je pogrešan odgovor na realni problem. Italija mora razmisliti o tome kako ligu učiniti privlačnijom za tržišta koja se šire poput arapskog, kaže Gravina.

Vlasnik Juventusa Andrea Agnelli početkom ožujka istaknuo je da ugovor koji je potpisan s Amerikancima još uvijek vrijedi za 11 od 12 klubova.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.