FABIO CAPELLO Ibrahimović ima veću kvalitetu od bilo kojeg suigrača u Milanu

Subota, 28. prosinca 2019. 19:01 Napisao/la  SC
Capello i Ibrahimović zajedno radili u Juventusu
Capello i Ibrahimović zajedno radili u Juventusu

 Fabio Capello smatra da je Milan napravio dobar potez dovođenjem 38-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića:

- On ima karakter, on je igrač koji će izaći na teren ne samo da bi sudjelovao, već i pobijedio. To djeluje kao dodatna motivacija za ostale. Budući da mjesecima nije igrao, borit će se da brzo uđe u formu, ali ima veću kvalitetu od bilo kojeg suigrača. Ibrahimović ima veliki kapacitet da omogući svojim suigračima da igraju bolje. Neki su igrači postigli puno golova kada su bili uz njega, a zatim se mučili nakon što je otišao. Prije svega govorim o veznim igračima koji ulaze iz dubine, kaže poznati trener koji je prvi u Italiji vodio Ibrahimovića.

Capello je imao priliku raditi s mladim Ibrahimovićem, kada je sjajni napadač 2004. godine iz Ajaxa došao u Juventus.

- Kada je Ibrahimović stigao u Juventus, nije znao pucati. Mino Raiola mi je rekao da je "Zlatan strašno jak, da lomi ruke golmanima", a ja sam mu rekao: "Slušaj, u ovom trenutku, jedino što on lomi su prozori teretane". Nakon toga je Ibrahimović svaki dan vježbao udarce i onda se, kao što već svi znaju, jako popravio. Želio sam Ibrahimovića dok sam bio Romin trener. Juventus je napravio sjajan posao, kupio ga je za 16 milijuna eura koje je isplatio u četiri rate. U Ajaxu su smatrali da Zlatan neće biti dobar igrač. Radije su zadržali Mida, s kojim je bilo lakše raditi. Imao je Ibra problema i u Juventusu, ali je Moggi sve to sredio, prisjetio se Capello.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.