AFERA CALCIOPOLI

Moggi oslobođen optužbi, Juventus traži odštetu

Utorak, 24. ožujka 2015. 17:35 Napisao/la  SC

Juventus traži 422 mil. eura odštete i dvije titule prvaka

Luciano Moggi oslobođen je zatvorske kazne nakon što je prihvaćena njegova žalba da je bio glava korupcijske hobotnice u aferi indikativna radnog naziva Calciopoli. Moggi je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog prevare i zavjere. Žalio se najvišem sudu u Italiji, koji ga je nakon šest sati vijećanja oslobodio kazne za prevaru i namještanje utakmica. Kazna za zavjeru je zastarjela, pa je Moggi postao slobodan.

- Trebalo je devet godina da se dokaže da su sezone 2004/05 i 2005/06 odrađene pošteno, kao što je pošteno bilo delegiranje sudaca, rekao je Moggi.

Oslobođen je i bivši direktor Juventusa Antonio Giraudo, koji je bio optužen za prevaru i osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora. Moggi je zbog afere Calciopoli doživotno suspendiran iz nogometa, a Giraudo je kažnjen s 20.000 eura i petogodišnjom zabranom rada u nogometu.

Juventus zbog afere ostao bez dva naslova prvaka, povrh toga izbačen je u drugu ligu. Sada Juventus od talijanskog nogometnog saveza traži odštetu od 433 milijuna eura za štetu i zbog gubitka prihoda i ukaljane reputacije, te povratak oduzetih naslova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.