Beppe Marotta nije očekivao da će postati predsjednik Intera

Utorak, 04. lipnja 2024. 20:45 Napisao/la  SC
Beppe Marotta
Beppe Marotta

Beppe Marotta nije očekivao da će postati predsjednik Intera nakon što je američki fond Oaktree postao većinski vlasnik kluba:

- Biti predsjednik tako velikog kluba u svjetskom nogometu je uzbudljivo i nadahnjujuće. Ja sam predsjednik koji voli svoj posao, vjerujem da ga dobro poznajem. Međutim, ja sam u velikom klubu, pa će mi trebati podrška svih... Želio bih zahvaliti Oaktreeju na njihovoj odluci da me imenuju na mjesto predsjednika Intera. Počašćen sam povjerenjem koje su mi ukazali. Od dana kada su postali vlasnici, menadžeri Oaktreeja bili su vrlo prisutni i otvoreni za dijalog. To je dokaz koliko je novom vlasniku stalo do razvoja kluba. Oaktree je u prvim izjavama jamčio kontinuitet upravljanja Interom. Mislim da danas možemo prepoznati da su novi vlasnici svoje riječi nadovezali opipljivom i konkretnom činjenicom, kazao je Marotta.

- Pobjeđivati ​​u nogometu danas prije svega znači imati financijsku održivost. Ovo nije prvi put da sam na ovom sastanku čuo da vam ovo govorim: to je duboko uvjerenje koje gajim već dugo vremena. Nema buduće pobjede bez financijske stabilnosti, a nema stabilnosti bez bilance na srednji rok za Interove račune. Oaktree i ovaj upravljački tim pozvani su na vrlo težak zadatak: izazov je osigurati da se obitelj Nerazzurri može istaknuti i zadržati vodeću ulogu koju smo osvojili u Italiji i kojoj također težimo na europskoj razini... Iz onoga što sam do sada rekao shvatit ćete zašto je moj prvi osjećaj nakon imenovanja za predsjednika nedvojbeno osjećaj odgovornosti, popraćen, priznajem, određenim ponosom, kazao je Marotta u prvom obraćanju kao predsjednik Intera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.