Arsene Wenger: Gubitkom Van Dijka Liverpool je izgubio svoju snagu

Ponedjeljak, 15. veljače 2021. 14:13 Napisao/la  SC
Arsene Wenger
Arsene Wenger

Juergen Klopp priznao je da su Liverpoolove nade da će zadržati naslov u prestale nakon poraza u gostima kod Leicester Cityja i sada za liderima, momčadi Pepa Guardiole, zaostaju za 13 bodova.

- Iskreno, mislim da ove godine ne možemo smanjiti tu razliku, rekao je Klopp na konferenciji za novinare nakon subotnjeg poraza.

Poraz od Leicestera bio je treći uzastopni Liverpoolov u Premierligi, u posljednjih deset utakmica momčad Juergena Kloppa ima samo dvije pobjede i naravno da se svi pitaju zašto su stvari krenule po zlu?

Na to pitanje odgovor je ponudio Arsene Wenger:

- Jedan od glavnih razloga svih Kloppovih problema može se pronaći u gubitku Van Dijka. Liverpoolu je bio forte visoko osvajanje lopte s Jordanom Hendersonom i Jamesom Milnerom u veznom redu. Kada je Klopp premjestio Hendersona u zadnju liniju to su izgubili. Prije su bili učinkoviti jer su u bili u mogućnosti vrlo brzo oduzeti loptu i na taj način iskoristiti svoje napadačke prednosti, protivnici nisu imali baš previše vremena. Sada protivnici imaju više vremena, a Liverpool više nema svoju snagu. Imali su stabilnu obranu i brzo su kvalitetnim loptama hranili napadače, sada to više ne mogu na taj način raditi. Od svega su izgubili pomalo i to se jako osjeti na visokoj razini, rekao je Arsene Wenger.

Liverpool u utorak u Budimpešti očekuje prva utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.