Antonio Conte: Perišiću je trebalo dati vremena, puno smo radili na njegovoj ulozi

Ponedjeljak, 15. veljače 2021. 13:41 Napisao/la  SC
Ivan Perišić
Ivan Perišić

Antonio Conte tvrdi da je Inter dokazao da ima mentalnu snagu za pobjeđivanje u važnim utakmicama, ali i za osvajanje Scudetta.

- Ovo je bio cilj kojega smo dugo lovili, ostvarili smo ga pobjedom protiv vrlo jake momčadi. Činjenica da je Lazio imao šest uzastopnih pobjeda prije ovog susreta predstavlja dokaz da Inter ima mentalnu snagu, rekao je Antonio Conte.

Trener Intera mnoge je iznenadio odabirom početnih jedanaest za derbi protiv Lazija, možda najviše činjenicom da je među startere uvrstio Ivana Perišića, koji je odlično odradio svoje defanzivne zadatke budno motreći na Manuela Lazzarija.

- Perišiću je trebalo dati vremena, puno smo radili na njegovoj ulozi. Prije svega, on je krilni napadač u 4-3-3 ili 4-2-3-1 formaciji. No, radili smo s njim na treningu i sada puno bolje može odrađivati obje faze, i obranu i napad. Kod Perišića smo znali da može jako dobro napadati, ali ovako kvalitetna obrana nam je za njega novost. On je igrač koji se vratio u Inter i morali smo se snaći s onim što smo imali na raspolaganju, pa je razumljivo da nam je trebalo malo više vremena. No, sada žanjemo plodove, zaključio je Conte.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.