Andrea Agnelli suspendiran s dodatnih 16 mjeseci i novčano kažnjen

Ponedjeljak, 10. srpnja 2023. 18:45 Napisao/la  SC
Andrea Agnelli
Andrea Agnelli

Andrea Agnelli suspendiran je s dodatnih 16 mjeseci i kažnjen s još 60.000 eura na drugom stupnju suđenja u talijanskom savezu (FIGC).

Agnelli je odbio nagodbu s tužiteljem Giuseppeom Chinéom krajem svibnja, odlučio se ponovo na sudski proces koji se bavio različitim financijskim malverzacijama, sumnjivim poslovima s agentima i drugim klubovima.

U prvom stupnju bivši predsjednik Juventusa dobio je dvogodišnju suspenziju zbog krivotvorenja poslovnih knjiga i napuhanih transfera zbog čega je odstupio s mjesta predsjednika krajem 2022. godine zajedno s cijelim upravnim odborom.

Juventus se distancirao od bivšeg predsjednika i nagodio s FIGC-om i UEFA-om, nakon što je u Seriji A kažnjen s 10 bodova odustao je od projekta Superlige.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.