Yaya Toure hrabro napao Pepa Guardiolu tek kada je otišao iz Manchester Cityja

Utorak, 05. lipnja 2018. 11:28 Napisao/la  SC
Yaya Toure mudro šutio dok je šef bio Pep Guardiola
Yaya Toure mudro šutio dok je šef bio Pep Guardiola

Yaya Toure nije štedio Pepa Guardiolu u razgovoru za France Football, bivši igrač Manchester Cityja otišao je daleko da je Guardiolu optužio za rasizam i ljubomoru!

- Želim biti onaj koji će razbiti mit o Guardioli. Pokušao sam razumijeti zašto sam toliko daleko od prve momčadi pa sam zatražio svoju službenu statistiku koja je pokazala da sam bolji čak i od onih mlađih i cijenjenijih od mene! Shvatio sam da nije u pitanju sam fizička spremnost. Ne znam zašto, ali imam osjećaj da on je cijelo vrijeme bio ljubomoran na mene i vidio me kao rivala! Činio je sve da mi pokvari moju posljednju sezonu u klubu. Bio je jako okrutan. Mislite li da bi se tako ponio prema Iniesti!? Što sam mogao zaključiti nego da je problem u mojoj boji kože. A nisam prvi koji se to pitao, i drugi tamnoputi igrači u Barceloni su si postavljali isto pitanje! Možda mi Afrikanci jednostavno nemamo ravnopravan tretman kod nekih ljudi... Kada pogledam sve probleme koje je Pep u prošlosti imao s afričkim igračima, zapitam se... On je preinteligentan da bi bio uhvaćen! Nikada ne bi priznao da ne voli afričke igrače. E pa onoga dana kada u momčad stavi pet igrača iz Afrike, obećajem da ću mu poslati tortu! No, kada to stavimo po strani, rekao bih da je Pep tip koji voli dominirati i voli imati poslušne igrače koji mu "ljube ruke". Ne volim takav odnos. Poštujem trenera, ali nisam njegovo vlasništvo. Ukrao mi je lijep oproštaj od Cityja, kluba s prekrasnim navijačima. Volio bih da sam napustio klub s emocijama kakve su proživjeli Iniesta i Buffon, ali Pep mi je to oduzeo, rekao je 35-godišnji Toure.

Inače, Yaya Toure i Guardiola imaju dugu povijest odnosa prožetog osobnim animozitetima.

Svojedobno ponajbolji vezni igrač na svijetu otišao je iz Barcelone zbog Guardiole, kao što je kasnije tvrdio.

Sudbina ih je spojila u Manchester Cityju, gdje je Guardiola odmah dao do znanja da Yaya Toure neće imati značajniju ulogu.

Unatoč tome Yaya Toure nije htio otići iz Manchester Cityja, kukavički je šutio zbog astronomske plaće sve dok nije otišao.

Tek je onda smogao hrabrosti javno prozivati Guardiolu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.