Premierliga: West Ham izenadio na Emiratesu, Arsenal doživio prvi domaći poraz

Četvrtak, 28. prosinca 2023. 23:22 Napisao/la  SC

Zadnjih nekoliko sezona za titulu su se pretežito borile po dvije najbolje momčadi, ove sezone borba bi mogla biti puno neizvjesnija

Premierliga: West Ham izenadio na Emiratesu, Arsenal doživio prvi domaći poraz

West Ham priredio je veliko iznenađenje pobjedom na Emiratesu, Arsenal je doživio prvi domaći poraz ove sezone.

Očekivalo se da će David Moises prepustiti posjed lopte Arsenalu, znalo se da momčad Mikela Artete igra nogomet koji najviše odgovara West Hamu, koji je organiziranom obranom i brzom tranzicijom ostvario već pet pobjedu u gostima ove sezone.

Uglavnom, Arsenal je statistički ostvario premoć u svim rubrikama osim u jedinoj važnoj, na kraju je dobro rezultatski prošao.

Benrahma u 95. minuti nije iskoristio veliku priliku uvećati pobjedu gostiju, Raya je obranio njegov udarac s bijele točke.

Približio se West Ham zoni europskog plasmana nakon poraza Tottenhama, Arsenal je nakon 19 kola prepustio vodeću poziciju Liverpoolu.

Budući da se Manchester City u 19. kolu vratio pobjedama, kraj kalendarske godine navijestio je vrlo zanimljivu borbu za titulu prvaka.

Zadnjih nekoliko sezona za titulu su se pretežito borile po dvije najbolje momčadi, ove sezona borba bi mogla biti puno neizvjesnija.

Utakmice 19. kola: Brighton - Tottenhma 4:2 (Hinshelwood 11, Joao Pedro 23-11m, 75-11m, Estupinan 63/Veliz 81, Davies 85), Arsenal - West Ham 0:2 (Soucek 13, Mavropanos 55)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.