Tottenham ponovo kiksao u završnici, City slavio, porazi Fulhama i Evertona

Subota, 01. rujna 2012. 15:32 Napisao/la  SC

Tottenham je remizirao protiv Norwicha (1:1) primiviši pogodak u 85. minuti. Mladen Petrić odigrao prvo poluvrijeme u porazu Fulhama, Nikica Jelavić cijelu utakmicu u posrtaju Evertona

Nogometaši West Hama uvjerljivo su pobijedili Fulham (3:0) u prvom susretu trećeg kola Premierlige. Mladen Petrić odigrao je prvo poluvrijeme za Fulham, a u drugom dijelu zamijenio ga je Dmitar Berbatov, dok je Nikica Jelavić odigrao cijelu utakmicu u porazu Evertona kod West Bromwicha 0:2.

Fulham je tako nastavio loš niz na Upton Parku, u posljednjih devet prvenstvenih gostovanja imaju samo jednu pobjedu i to prije 11 godina. Fulham je dokazao i da nije gostujuća ekipa, od 210 gostovanja u Premierligi upisali su samo 30 pobjeda, te imaju najslabiji prosjek među ekipama koje su odigrale minimalno 150 gostujućih utakmica.

Rezultati
Treće kolo: West Ham - Fulham 3:0 (Nolan 2'), Reid 29', Taylor 41'), Swansea - Sunderland 2:2, Tottenham - Norwich 1:1 (Dembélé 69'/Snodgrass 85'), West Bromwich - Everton 2:0 (Long 66', McAuley 82'), Wigan - Stoke 2:2 (Maloney 5'-11m, Santo 49'/Walters 40'-11m, Crouch 76'), Manchester City - QPR 3:1 (Toure 16', Džeko61', Tevez 90'/Zmor 59') Nedjelja (14.30): Liverpool - Arsenal, (17): Newcastle - Aston Villa, Southampton - Manchester Utd.

West Ham je pak u posljednje 24 utakmice upisao samo dva poraza, a lani je igrao u drugom razredu engleskog nogometa. Inače, u sezoni 2010./2011., kada su igrali u Premierligi, nogometaši  West Hama su u 19 domaćih utakmica upisali samo pet pobjeda.

Everton je pak propustio priliku da s tri pobjede na otvaranju prvenstva izjednačiti rekord iz sezone 1993./1994. ,  a ovo je bio prvi prvenstveni posrtaj Evertona nakon niza od 11 utakmica bez poraza. 

Tottenham je pak ponovo kiksao u završnici. Novo pojačanje Spursa Dembele donio je prednost u 69. minuti, ali Norwich je otišao kući s bodom u džepu zahvaljujući golu Snodgrassa u 85. minuti. Tottenham je tako u posljednjih 16 prvenstvenih utakmica upisao samo četiri pobjede, a ove sezone još nisu uspjeli sačuvati mrežu netaknutom.

Wigan je odigrao 2:2 sa Stokeom i nastavio niz od šest utakmica bez poraza u prvenstvenim ogledima ovih protivnika. Inače, Stokeu je ovo bio sedmi remi od posljednjih devet prvenstvenih utakmica. Nakon dvije pobjede prve bodove prosuo je Swansea remijem protiv Sundrelanda.


Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.