David Moyes službeno postao menadžer Manchester Uniteda, Wayne Rooney odlazi

Četvrtak, 09. svibnja 2013. 18:14 Napisao/la  SC

Moyes i Rooney nisu u dobrim odnosima od zajedničkih dana u Evertonu. Cristano Ronaldo vraća se u Manchester United, direktor Manchester Uniteda David Gill otputovao je u Madrid

 

David Moyes novi je menadžer Manchester Uniteda! Moyes jei naslijedio Alexa Fergusona, koji je za života ušao u nogometnu legednu. Nakon 26 godina provedenih na klupi Manchetser Uniteda, Ferguson je odlučio otići i mjesto prepustiti 50-godišnjem menadžeru Evertona. Moyes je potpisao šestogodišnji ugovor.

 

- Velika je čast postati menadžer Mancheste Uniteda, oduševljen sam što je preporučio Sir Alex Ferguson.. Iznimno poštujem sve što je napravio u klubu i znam koliko će biit teško nastaviti raditi iza najboljeg menadžera svih vremena. Međutim, prilika da postaneš menadžer Manchester Uniteda ne događa se često, rekao je Moyes.

 

- Kada smo razgovarali o kandidatima odmah smo se usuglasili oko Moyesa. On je čovjek jakog integriteta i visoke poslovne etike. Pratim njegov rad niz godina, još sam 1998. razgovarao s njim o tome da mi postane asistent. Tada je bio mlad čovjek na početku karijere, od tada je odradio sjajan posao u Evertonu. Nema sumnje da ima sve kvalitete koje se očekuju od menadžera Manchester Uniteda, kazao je Alex Feguson.

Ferguson i Moyes su veliki prijatelji, nije nevažno što su obojica Škoti i što je Moyes u Evertonu pokazao da je po obrascu profesionalnog i privatnog ponašanja vrlo sličan Fergusonu. Moyes je u Evertonu od 2002. godine i radi jako dobar posao s obzirom na relativno skromni budžet prema engleskim mjerilima. Moyes i Ferguson imaju još nešto zajedničko, obojica su formirali karijeru Waynea Rooneyja, koji je nogomet počeo igrati u Evertonu prije nego što je otišao u Manchester United.

 

 

Rooney je prije nekoliko tjedana tražio raskid ugovora u Manchesteru. Povod je zasićenje, a razlog ponuda PSG-a. Kada šeici nešto ponude, teško je odbiti. Čelništvo kluba Rooneyju je rezolutno poručilo da neće dobiti raskid ugovora, ali sve se to događalo u razdoblju dok Ferguson nije odlučio otići.

 

Povijest odnosa Moyesa i Rooneya seže u mladenačke dane nestašnog igrača Evertona, koji je nakon odlaska javno ogovorao Moyesa i njegove metode rada. Štoviše, Rooney se u svojoj autobiografiji nije baš nabacivao komplimentima u poglavlju o Moyesu, koji je ne tako davno izjavio da Rooney još uvijek nije sazrio kao čovjek.

 

Ukratko, kako se Moyes približava,  tako se Rooney udaljava od Old Trafforda.  Ako ga službeno potvrde za menadžera, Moyes polaže prvi ispit prije dolaska. Eventualni Rooneyjov odlazak navijači Manchestera ne bi dobro prihvatili.

 

S druge strane Kanala dolazi dobra vijest, Cristano Ronaldo vraća se u Manchester United, Direktor Manchester Uniteda David Gill otputovao je u Madrid, što znači da vijesti iz kraljevskog kluba nisu spin.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.