Premierliga: Aston Villa hat-trickom Bentekea demolirala Sunderland i prestigla ga na ljestvici

Ponedjeljak, 29. travnja 2013. 23:24 Napisao/la  SC

Utakmica 35. kola: Aston Villa - Sunderland 6:1 (Vlaar 31, Weimann 38, Benteke 55, 60, 72, Agbonlahor 89/Rose 33)

PREMIERLIGA - 35. kolo

ASTON VILLA - SUNDERLAND 6:1

Stadion Villa Park. Gledatelja:37.428

Sudac: Mike Dean

Strijelci: 1:0 Vlaar (31'), 1:1 Rose (33'), 2:1 Weimann (38'), 3:1 Benteke (55'), 4:1 Benteke (60'), 5:1 Benteke (72'), 6:1 Agbonlahor (89')

Žuti kartoni: Carlos Cuellar, Rose, Bardsley (Sunderland)

Crveni karton: Sessegnon (Sunderland 71'-izravni crveni karton)

ASTON VILLA: Guzan, Lowton, Vlaar, Baker, Bennett, Westwood, Delph, Sylla, Weimann, Agbonlahor, Benteke (79' Bent).

SUNDERLAND: Mignolet, O'Shea, Cuellar, Rose, Bardsley, N'Diaye, Larsson (62'McClean), Gardner (86' Vaughan), Sessegnon, Johnson, Graham (86' Mandron).

Christian Benteke postigao je hat-trick u pobjedi Aston Ville 6:1 protiv Sunderlanda u posljednjoj utakmici 35. kola Premier lige kojom je domaća momčad napravila značajan korak prema ostanku. Villa se tako bodovno poravnala s gostima te s Newcastleom kojeg je i preskočila nakon što je u jednom kolu dostigla razliku od 11 pogodaka, a svi zajedno imaju po pet bodova više od 18. Wigana koji ima utakmicu manje.

Za razliku od uspavanke Readinga i QPR-a, Villa i Sunderland odigrali su sjajnu, napadačku utakmicu u kojoj su u prvom poluvremenu u sedam minuta pala tri gola, da bi belgijski reprezentativac sa svoja dva početkom drugog dijela riješio pitanje pobjednika.

Dok je se Sunderland postavio defenzivno, čekajući prilike za kontre i očito zadovoljan bodom, Villa je iskoristila takvu situaciju i pas-igrom pokušavala pronaći slabosti u obrambenom bloku. Nervoza je već počela hvatati domaće navijače kad je kapetan Vlaar s 35 metara poslao loptu u donji kut vratara Mignoleta za vodstvo Aston Ville. Međutim, Sunderland izjednačuje iz prvog napada poslije toga. Rose i Graham odigravaju dupli pas, a Rose posprema loptu u Guzanovu mrežu. Tempo je postao vrlo intenzivan i sijevale su opasnosti na obje strane. Bolje se snašla domaća momčad koja u 37. minuti vraća vodstvo. Weimann je iskoristio sjajan nabačaj Lowtona u lijevu stranu šesnaesterca, iskontrolirao loptu i poslao je u mrežu. Sunderlandu je potom poništen gol. Graham i Guzan su se sudarili prije nego što je Gardner zabio.

Čekao se doprinos Christiana Bentekea za domaću momčad i najbolji igrač odgovorio je na najbolji način. S dva gola u četiri minute riješio je pitanje pobjednika. U 55. je zabio glavom odbijenu loptu nakon što je Agbonlahorov pokušaj izbačen, a u 59. postavlja 4:1 zahvaljujući nepažnji Sunderlandovih braniča poslije kornera. Belgijski reprezentativac u 72. minuti je dočekao loptu koja se odbila o Cuellara, izbacio Mignoleta iz ravnoteže i postigao svoj treći gol. Dvije minute ranije Sessegnon je zaradio crveni karton i ostavio goste s igračem manje. Vaughan je produžio agoniju momčadi Paola Di Canija katastrofalnom povratnom loptom koju je dohvatio Agbonlahor, zaokružio vratara i postavio konačni rezultat. Šesti gol Ville mogao bi biti jako važan. Kako je Newcastle izgubio 0:6 od Liverpoola u subotu, Villa je pretekla Svrake u gol-razlici. Sada se i Villa i Newcastle i Sunderland nadaju da bi Swansea 7. svibnja mogao na DW-u otkinuti koji bod Wiganu u zaostaloj utakmici.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.