×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Tottenham uvjerlivo poražen od Manchester Uniteda

Nedjelja, 04. ožujka 2012. 19:03 Napisao/la 

Junak dana je Ahsley Young, koji je s dva pogotka i jednom asistencijom srušio sve nade domaćina. Ovim porazom Tottenham se oprostio od snova o borbi za naslov.

Dugih jedanaest godina (posljednja pobjeda 25. svibnja 2001.) čekaju u Tottenhamu na pobjedu protiv Manchester Uniteda. I čekat će još. Jer, u susretu 27. kola momčad Alexa Fergusona je protutnjala kroz White Hart Lane, svladavši Tottenham sa 3:1.

Junak dana je Ahsley Young, koji je s dva pogotka i jednom asistencijom srušio sve nade domaćina. Prvi pogodak zabio je Wayne Rooney u posljednjoj minuti prvoga dijela. Rooney je, definitivno, više nego motiviran kada na drugoj strani stoji Tottenham, ovo mu je sedmi pogodak u osam utakmica protiv "Spursa". Nevjerojatna statistika...

U nastavku je domaćin pokušavao, uglavnom se oslanjajući na inventivnost Luke Modrića, koji ipak nije mogao probiti fizički superiornije igrače Manchestera. Tottenham je prividno čak i dominirao, ali su ih "Vragovi" uništili ekonomičnim protuudarima. Sa dva pogotka u razmaku od devet minuta Ashley Young je u prah pretvorio domaću vjeru u preokret.Vrijedi istaknuti 450. utakmicu Ria Ferdinanda u Premierligi.  

Harry Redknapp i njegovi učenici ipak nisu dorasli nivou koji desetljećima drži Alex Ferguson. Ovim porazom Tottenham je definitivno okončao vlastite snove o uključivanju u borbu za naslov prvaka.

PREMIERLIGA, 27. kolo, nedjelja: Newcastle - Sunderland 1:1 (0:1 Bendtner 24' (11m), 1:1 Ameobi 90'+1), Fulham - Wolverhampton 5:0 (1:0 Pogrebnjak 36', 2:0 Pogrebnjak 44', 3:0 Dempsey 56', 4:0 Pogrebnjak 61', 5:0 Dempsey 83'), Tottenham - Manchester United 1:3 (0:1 Rooney 45', 0:2 A. Young 60', 0:3 A. Young 69', 1:3 Defoe 87').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.