INCIDENT U ZRAKU

Provokativna poruka iznad Etihada

Utorak, 23. lipnja 2020. 09:21 Napisao/la  SC

Parafraza slogana Black Lives Matter

Provokativna poruka iznad Etihada

Nesvakidašnji incident obilježio je utakmicu između Manchester Cityja i Burnleya.

Dok su se igrači Manchester Cityja zabavljali s protivnicima na Etihadu, gdje je Burnley treću utakmicu uzastopno izgubio 0:5, iznad praznog stadiona letio je avion s porukom: White Lives Matter Burnley.

Provaktivna poruka odmah je obišla svijet preko društvenih mreža, parafraza slogana globalnog pokreta "Black Lives Matter" (Životi crnaca su važni) zaprepastila je svjetsku javnost. 

- Burnley oštro osuđuje neprimjereni čin odgovornih za uvredljivi transparent koji se pojavio iznad Etihada u ponedjeljak navečer. Želimo jasno staviti do znanja da odgovorni nisu dobrodošli u Turf Moor. Poruka ni na koji način ne predstavlja ono za što se Burnley zalaže, mi ćemo u potpunosti surađivati s vlastima kako bismo identificirali odgovorne za ovaj čin i izdali doživotne zabrane dolaska na stadion. Prije svake utakmice igrači kleče kako bi pokazali svoju podršku golbalnog pokretu nakon smrti Georgea Floyda u SAD. Pored toga, svi igrači su donirali pokret noseći natpis "Black Lives Matter" na dresovima, službeno je priopćio Burnley.

Klub se distancira od poruke "Životi bijelaca su važniji", policija je počela službenu istragu.

Burnley je udaljen pedesetak kilometara od Manchestera, neće biti teško identificirati avion koji se pojavio iznad Etihada.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.