SRAMOTNE SCENE 

Ferdinand napustio teren krvave glave

Ponedjeljak, 10. prosinca 2012. 12:15 Napisao/la  SC

U jednom trenutku navijač je utrčao na teren i pokušao doći do Rija Ferdinanda, ali zaustavio ga je Joe Hart, vratar Cityja

Ružne scene obilježile su završnicu sjajnog manchesterskog  derbija. Branič Uniteda Rio Ferdinand kraj je dočekao krvava lica jer mu je krv curila iz lijeve arkade nakon što je pogođen kovanicom iz publike dok je slavio pobjednički pogodak svoje momčadi u sudačkoj nadoknadi. Dok su njegovi suigrači trčali prema svojim navijačima da proslave pogodak Ferdinand je s tribine, na kojoj su bili domaći navijači, pogođen kovanicom od dva penija. U tom trenutku jedan je navijač Cityja utrčao u teren s namjerom da dođe do Ferdinanda, no srećom u toj ga je nakani spriječio vratar Cityja i engleske reprezentacije Joe Hart. Za engleke prilike raritet je i da je tada jedna baklja ubačena na travnjak Etihada.

Iz manchesterske policije stigla je i potvrda da je nakon utakmice jedna osoba uhićena na stadionu zbog rasističkog vrijeđanja. Zbog svih ovih incidenata Engleski nogometni savez pokrenuo je istragu.

I Wayne Rooney također je pred kraj susreta zasut kovanicama, dok je pred Cityjevim navijačima izvodio korner, a bivši Unitedov igrač Carlos Tevez potegnuo je šakom Phila Jonesa pred očima Unitedova managera   Sir Alexa Fergusona. Nakon posljednjeg sučeva zvižduka osiguranje je pokušalo spriječiti Unitedove igrače da pobjedu proslave sa svojim navijačima.

- Ispričavamo se Riju. Osuđujemo postupke neodgovornog pojedinca koji je to učinio. Pregledavamo snimke s policijom i našim uobičajenim osiguranjem. Podržati ćemo policiju u svim istragama i nadam se identificirati tu osobu što je prije moguće , rekao je glasnogovornik Manchester Cityja.

Engleski nogometni savez će surađivati sa policijom i čekati izvješće savjetnika za kontrolu publike i suca utakmice.

- Razočaravajuće je da nakon sjajne utakmice koja je najbolja reklama za Premier ligu mi moramo raspravljati o ovome. Raditi ćemo sa klubovima i vlastima na identifikaciji odgovornih i podržati najteže dostupne sankcije, uključuujući i doživotne zabrane. Osuđujemo svaki ovakav čin i jednostavno je neprihvatljivo da je bilo koji igrač izložen opasnosti od ozljede na ovakav način. U posljednjim desetljećima nogomet je u ovoj zemlji jako napredovao. No, moramo zadržati sigurnost unutar naših stadiona, a kako bi to ostvarili moramo izolirati i identificirati sve pojedinačne prijestupnike i kazniti ih strogim kaznama za primjer ostalima, rekao je jedan od glasnogovornika Saveza.

Rio Ferdinand je nakon utakmice na svome twitter profilu pokazao smisao za humor: "kakav rezultat 3 poena! Slatko!Tkogod je bacio onu kovanicu, sjajan šut! Nisam mogao vjerovati da se radi o malih dva penija..da je barem bila kovanica od funte! Respekt za Joea Harta jer me zaštitio od onog idiota koji je potrčao prema meni! Volim navijačka prepucavanja, ali postoji točka kada sve ide predaleko...smirite strasti!"  

-  Nesretan sam što su pred kraj navijači Cityja naše igrače gađali kovanicama i pokušavali nasrnuti na njih. Mislim da to nikome ne treba - rekao je Sir Alex Ferguson.

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.