Šokirao momčad: Jose Mourinho zabranio atraktivnoj liječnici Evi Carneiro da sjedi na klupi

Srijeda, 12. kolovoza 2015. 12:55 Napisao/la  SC

Bilo da ste zaduženi za dresove, da ste liječnik ili tajnik na klupi, morate razumjeti nogomet, kaže Mourinho

Jose Mourinho šokirao je momčad odlukom da liječnica Eva Carneiro neće biti na Chelseajevoj klupi u sljedećoj utakmici protiv Manchester Cityja. Carneiro ostaje glavnom liječnicom, ali neće više nazočiti utakmicama.

Sportska javnost stala je na stranu atraktivne liječnice, 41-godišnja Carneiro postala je zaštitni znak kluba od 2011. godine, kada je postala liječnica. Surađivala je s Andreom Villas-Boasom, Robertom di Matteom i Rafom Benitezom, ni s jednim nije imala problema. Mourinho je druga priča...

Razlog takve odluke je liječnička intervencija Eve Carneiro u utakici (2:2) protiv Swansea, kada je sudačkoj nadoknadi na travnjak zalegao Eden Hazard. Carneiro je odmah utrčala na teren i izazvala gnjevnu Mourinhovu reakciju:

- Bilo da ste zaduženi za dresove, da ste liječnik ili tajnik na klupi, morate razumjeti nogomet. U trenucima kada imate igrača manje na travnjaku i kada idete ukazati pomoć igraču, morate biti sigurni da je taj igrač ozbiljno ozlijeđen. Ja sam bio siguran da nije imao ozbiljan problem. Moja liječnička služba je reagirala impulzivno i bila je naivna, rekao je Mourinho prije nego što je donio odluku koja je javnosti teže pala nego da je potjerao Hazarda.

Pogledajte kako je Mourihno reagirao na liječničku intervenciju

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.