Roberto Firmino postao igrač Liverpoola, Hoffenheimu čak 40 mil. eura odštete

Srijeda, 24. lipnja 2015. 15:30 Napisao/la  SC

 Liverpool se sprema prodati Raheema Sterlinga cijena kojega ovih dana doseže iznos  od čak 70 mil. eura

Roberto Firmino novi je igrač Liverpoola! Brazilski reprezentativa (23) došao je iz Hoffenheima za oko 40 mil. eura čime je postao drugo najskuplje pojačanje u povijesti Lverpoola nakon Andyja Carrolla, koji su 2011. Newcastleu plaćen bezmalo 50 mil. eura. Valjda će se isplatiti više od Carrolla, koji nije opravdao očekivanja.

Firmino je potpisao na pet godina, formalnosti oko ugovora obavit će se kada se vrati s Copa Americe u Čileu, gdje je upravo zabio odlučujući gol za pobjedu Brazila protiv Venecuele u zadnjem kolu skupine za prolazak u četvrtfinale.

Put od druge brazilske lige do standardnog reprezentativca Brazila i igača Liverpoola počeo je 2011. godine, kada je Hoffenheim za 18-godišnjaka platio 6 mil. eura Figueirenseu. Izbornik Scolari nije ga pozvao za SP u Brazilu da bi kod Dunge postao jedan od najvažnijih igrača.

Liverpool temeljito mijenja momčad, Firmino je stigao nakon golmana Adama Bogdana, braniča Joea Gomeza, veznjaka Jamesa Milnera i napadača Dannyja Ingsa. Nakon što je prodao nekoliko standardnih igrača, Liverpool se sprema prodati i Raheema Sterlinga cijena kojega ovih dana doseže iznos od čak 70 mil. eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.