Roberto di Matteo; Najljepša priča engleskog nogometa nije impresionirala Romana Abramoviča

Nedjelja, 06. svibnja 2012. 13:44 Napisao/la  I. V.

Podrška navijača i poglavito igrača s kojima je Di Matteo uspostavio prijateljski odnos, neće pokolebati Abramoviča. Izgleda da ga jedino može pokolebati ako Chelsea osvoji Ligu prvaka

Roberto di Matteo je glavni junak najljepše priče engleskog nogometa. Chelsea je osvojio FA Cup i 19. svibnja igra u finalu Lige prvaka protiv Bayerna, što je veliki uspjeh za momčad isluženih igrača, koji su takav medijski tretman uživali u doba menadžera Villas-Boasa. Od kada je Di Matteo postao menadžer, otpisani igrači (Drogba, Lamparad, Torres…) postali su toliko goropadni da Chelsea ima velike šanse ispuniti san vlasniku Romanu Abramoviču i osvojiti Ligu prvaka kada se nitko nije nadao. Priča o Chelseau i Ligi prvaka nije bajka nego realna pretpostavka.

Zanimljiva je pozicija Di Mattea u Abramovičevim planovima. Bez obzira na pozitivnu seriju rezultata i osvojeni FA Cup, Abramovič i dalje traži menadžera.

- Malo je ljudi imalo ovakvu priliku, sretan sam što sam u ovom klubu kao igrač osvojio FA Cup,  a dobio sam priliku osvojiti trofej i kao trener. Ne događa se takvo što često. Ali moram naglasiti da su igrači bili jako dobri u utakmici protiv Liverpoola, kazao je Di Matteo.

 O svom statusu na klupi Chelsea, Di Matteo zna isto koliko i novinari koji stalno pitaju isto:

- Zadovoljan sam što sam dobio priliku voditi momčad do kraja sezone, a vlasnik će odlučiti što je najbolje za klub. Poštivat ću svaku njegovu odluku. Razgovarat ću s njim, ne brinite, rekao je Di Matteo.

Podrška navijača i poglavito igrača s kojima je Di Matteo uspostavio prijateljski odnos, neće pokolebati Abramoviča kada je u pitanju izbor menadžera. Izgleda da ga jedino može pokolebati ako Chelsea osvoji Ligu prvaka na kraju sezone koju su prije dva mjeseca svi proglasili promašenom.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.