Premiership: Manchester Utd. svladao Arsenal za prvu gostujuću pobjedu ove sezone!

Subota, 22. studenog 2014. 20:27 Napisao/la  SC

Utakmica 13. kola: Arsenal - Manchester United 1:2 (Giroud 90'/Gibbs 56'-ag, Rooney 85')

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na gostovanju Arsenal 2:1 u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa.  Vragovi su prekinuli niz od tri utakmice bez pobjede, te niz od sedam utakmica bez slavlja na gostovanju u prvenstvu! Ovo im je bilo prvo gostujuće slavlje ove sezone. Iako pod Van Gaalom nikako ne mogu pronaći svoju igru, statistika je bila na strani Manchester Uniteda koji su u posljednjih 14 utakmica protiv Arsenala izgubili samo jednu utakmicu.

Tradiciju su nastavili i u subotu. Vragovi su poveli u 56. minuti. Valencia je potegnuo s ruba kaznenog prostora, lopta se nespretno odbila od Gibbsa - 0:1. Priču je u 85. minuti zaključio Wayne Rooney. Domaćin je smanjio preko Girouda u petoj minuti sudačke nadoknade

Zanimljivo, klubovi su se dosad susreli 220 puta, uz 93 pobjede Manchester Uniteda, 79 slavlja Arsenala i 48 remija.

ARSENAL: Szczęsny (od 59' Martinez), Mertesacker, Monreal, Gibbs, Chambers, Arteta, Wilshere (od 55' Cazorla), Ramsey (od 77' Giroud), Sánchez, Welbeck, Oxlade-Chamberlain.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Smalling, Shaw (od 16' Young), McNair, Blackett, Carrick, Valencia, Fellaini, Di María, Van Persie (od 75' Wilson), Rooney.

Utakmica 13. kola: Arsenal - Manchester United 1:2 (Giroud 90'/Gibbs 56'-ag, Rooney 85').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.