ENGLESKO PRVENSTVO

West Ham i Arsenal podijelili bodove, Bilić ponovo oštećen

Subota, 09. travnja 2016. 15:49 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: West Ham - Arsenal 3:3, Aston Villa - Bournemouth 1:2, Manchester City - WBA 2:1


Slaven Bilić nije osjetio gorčinu poraza protiv Arsenea Wengera, West Ham i Arsenal odigrali su sjajnu utakmicu koja je završila neodlučenim rezultatom 3:3.

Bilićeva momčad preokrenula je rezultat nakon vodstva Arsenala 2:0, ali nije uspjela sačuvati prednost. Prikazani nogomet bio je najbolja preporuka za ligu u kojoj se možda ne igra najbolji, ali se sigurno igra najmoćniji nogomet na svijetu.

U središtu pozornosti na Upton Parku bio je strijelac tri pogotka Andy Caroll, statisti napadač Westa Hama odigrao je utakmicu sezone.

U 5. minuti Caroll je zaradio žuti karton zbog namjernog i grubog prekršaja na Koscielnyju, osvetnička misija mogla je završiti isključenjem. Nitko tada nije mogao pretpostaviti koliko je blagonaklona sudačka odluka utjecala na rezultat.

U 16. minuti Caroll je škaricama poslao loptu prema vratima, Lanzini je pravodobno utrčao i glavom loptu skrenuo u mrežu. Pomoćnik je dignuo zastavicu i poništio regularan pogodak.

Dvije minute kasnije Ozil je ostao sam na rubu kaznenog prostora, Iwobi je bio pravodoban u proigravanju, Ozil je izašao pred Adriana i mirno pogodio mrežu - 0:1.

U 35. minuti slična pogreška domaće obrane. Ovaj put je Sanchez ostao sam, opet je Iwobi bio pravodoban i dovoljno lucidan, Sanchez je primio loptu ispred Adriana i rutinski poentirao - 0:1.

Kada se činilo da će Arsenal otići na odmor s osjetnom prednošću, pojavio se goropadni Caroll.

U 44. minuti Caroll je udarcem glavom prvo smanjio, a u sudačkoj nadoknadi efektnim udarcem izjednačio rezultat.

Brzo je Caroll u drugom dijelu nastavio gdje je stao prije odmora. U 52. minuti Antonio je ubaci zdesna, a nebeski Caroll na drugoj vratnici glavom je loptu uputio prema vratima, Gabriel je tijelom samo potvrdio pogodak - 3:2

Arsenal je očekivano reagirao, preuzela je momčad Arsenea wengera posjel lopte i kroz pritisak uspjela izjednačiti.

U 70. minuti u gužvi u kaznenom prosotu lopta je brzom izmjenom spletom okolnosti došla do stopera Koscielnyja, koji je postavio nogu i loptu poslao u gorjni kut - 3:3.

U preostalih dvadesetak minuta smjenjivali su se napadi u visokom ritmu. Aktraktivan nogomet, posebice kada je loptu imao Payet, nije iznjedrio izrazite šanse, ali jest uzbudljivu završnicu.

WEST HAM: Adrian, Tomkins (46 Emenike), Reid, Ogbonna, Cresswell, Kouyate, Noble, Antonio, Lanzini, Payet, Carroll

ARSENAL: Ospina, Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal, Coquelin (61 Ramsey), Elneny (68 Giroud), Sanchez, Ozil, Iwobi, Welbeck (81 Walcott)

Utakmica 32. kola: West Ham - Arsenal 3:3 (Caroll 44, 45+2, 52/Ozil 18, Sanchez 35, Koscielny 70), Aston Villa - Bournemouth 1:2 (Ayew 85/ Cook 45, King 74), Crystal Palace - Norwich 1:0 (Puncheon 68), Southampton - Newcastle 3:1 (Long 4, Pelle 38, Wanyama 55/ Towsend 65), Swansea - Chelsea 1:0 (Sigurdsson 25), Watford - Everton 1:1 (Holebas 45/ McCarthy 45), Manchester City - WBA 2:1 (Aguero 19-11m, Nasri 66/ Sessegnon 6)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.