ENGLESKO PRVENSTVO

Slaven Bilić ponovo pobijedio Liverpool

Subota, 02. siječnja 2016. 15:47 Napisao/la  SC

Susret 20. kola: West Ham - Liverpool 2:0

Slaven Bilić upisao je još jedan veliki trenerski skalp, sa svojim West Hamom još je jednom svladao Liverpool, i to rezultatom 2:0. Bivši hrvatski izbornik i u kolovozu je s West Hamom slavio (3:0) protiv Redsa, a za tog engleskog velikana bio je koban i prošle godine u Europskoj ligi. Ali, tada kao trener Bešiktaša.

West Ham je tako stigao do druge uzastopne prvenstvene pobjede, a 'čekićare' su do novih bodova odveli Antonio i Carroll. Pobjeda West Hama apsolutno je zaslužena, momčad Slavena Bilića bila je mnogo bolji suparnik od skromnih gostiju. Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Liverpool, dok je Nikica Jelavić cijeli dvoboj odgledao s klupe za pričuve.

Nogometaši Liverpoola prvi su zaprijetili na utakmici. Opasno je s ruba kaznenog prostora u trećoj minuti tukao Ibe, ali je lopta prošla pored vratnice. No, brzo su uzvratili igrači Slavena Bilića koji su poveli u 10. minuti. Brzi kontranapad čekićara urodio je plodom. Valencia je ubacio s desne strane, a Antonio na drugoj vratnici nadskočio Clynea i pogodio za 1:0.

West Ham nije posustajao već su domaći nogometaši pojačali ritam. I zamalo do novog pogotka stigli u 17. minuti. Lanzini je snažnim udarcem sa dvadesetak metara pogodio gredu, a na odbijenoj se lopti nije snašao Antonio. Redsi su u ovoj situaciji imali puno sreće. Redale su se prilike pred vratima Mignoleta, no onda je u 35. minuti ponovno opasan bio Liverpool. Firmino je nakon velike gužve stigao do lopte ispred domaćeg vratara Adriana, no španjolski čuvar mreže uspio je zaustaviti njegov pokušaj. Liverpool je u samoj završnici prvoga dijela mogao do izjednačenja. Lijepo je s ruba kaznenog prostora tukao Can, lopta je odsjela na gredi.

Nastavak je donio prilično dosadno otvaranje utakmice, uglavnom borbu na sredini terena. A onda je West Ham stigao do drugog pogotka u 55. minuti. Noble je ubacio s desne strane, ovoga puta Clynea nadskočio Carroll, te glavom matirao Mignoleta. Andy Carroll tako se 'osvetio' bivšem klubu i odveo svoju momčad prema novoj prvenstvenoj pobjedi. Za navijače West Hama danas je bilo jako puno dobrih vijesti, u 65. minuti nakon tri mjeseca ozljede na travnjak se vratio ponajbolji nogometaš 'čekićara' Dmitri Payet.

West Ham je igrao odlično, u 69. minuti momčad Slavena Bilića mogla je stići do trećeg pogotka. Cresswell je ubacio s lijeve strane, a Mignolet fantastičnim reakcijama zaustavio pokušaje Carrolla i Antonia. Domaća je momčad u finišu susreta mogla zabiti još jedan pogodak, ali je Kouyate tukao ravno u dobro postavljenog Mignoleta.

Premierliga - 20. kolo

West Ham - Liverpool 2:0 (Antonio 10, Carroll 55)

WEST HAM: Adrian - Tomkins, Collins, Ogbonna, Cresswell - Antonio (86 Jenkinson), Kouyate, Noble, Lanzini (39 Obiang) - Carroll, Valencia (64 Payet)

LIVERPOOL: Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho (82 Allen), Moreno (61 Smith) - Can, Lucas - Ibe, Firmino (61 Lallana), Coutinho - Benteke

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.