Premierliga: Arsenal pobijedio United dvama golovima u tri minute, Lovren igrao u remiju Liverpoola

Nedjelja, 07. svibnja 2017. 16:23 Napisao/la  SC

Utakmica 36. kola: Liverpool - Southampton 0:0, Arsenal - Manchester United 2:0

U derbiju 36. kola Premier lige, Arsenal je na domaćem terenu svladao Manchester United 2:0. U prvom poluvremenu su mreže mirovale, ali onda su u drugom u samo tri minute topnici zabili dva pogotka preko Xhake i Welbecka. U 13. pokušaju Arsene Wenger je konačno svladao Josea Mourinha.

Odličan početak utakmice donio je već u 5. minuti izglednu priliku za goste. Martial je na dodavanje Rooneyja vrhom kopačke pokušao iznenaditi Cecha udarcem u prvi kut, ali on odbija loptu u korner.

S druge strane je De Gea u 9. minuti pokazao zašto je jedan od najboljih vratara na svijetu. Sanchez je vrhunskim dodavanjem pronašao Ramseyja čiji udarac u donji desni kut Španjolac fantastično šalje u korner.

Pritisak Arsenala u drugih 15 minuta susreta umalo se pretvorilo u vodstvo u 32. minuti. Oxlade-Chamberlain je pokušao na spavanju uhvatiti De Geu, ali Španjolac je sigurno loptu odbio. Odmah minutu kasnije gosti su mogli doći u vodstvo. Holding je neometan išao vraćati loptu Koscinelyju, no Rooney je to slabo dodavanje presreo i uputio udarac na vrata domaćina, ali je Cech spasio Arsenal od primanja sramotnog pogotka.

U 54. minuti postignut je prvi pogodak na utakmici. Arsenal je poveo s 1:0, a strijelac je bio Xhaka. Švicarac je uputio udarac s otprilike 25 metara i pogodio Herreru u leđa, a lopta je dobila veliki luk i iznenadila De Geu na vratima gostiju. To je bio 50. premierligaški gol u 50. susretu Arsenala protiv Uniteda.

Već su tri minute kasnije domaći udvostručili vodstvo. Oxlade-Chamberlain je s desne strane ubacio predivnu loptu i pronašao Welbecka koji je iza leđa Smallinga silovito zakucao loptu pod prečku Unitedovog gola.

Konačno su se i gosti probudili u 65. minuti. Rooney je odapeo iz slobodnog udarca, ali njegov pokušaj nije bio dovoljno snažan da smanji vodstvo Arsenala i Cech je loptu poslao u korner. Isti je igrač u dva navrata također pokušao postići zgoditak, ali nije imao sreće u tom naumu. United je u drugom poluvremenu očito izašao s namjerom da se brani, dok je Arsenal nakon one sjajne tri minute rutinski priveo susret kraju.

 

Liverpool i Southampton odigrali su bez golova.

U prvom poluvremenu nije bilo izrazitih prilika niti sa jedne strane. U 64. minuti nastavka Stephens je igrao rukom, te je sudac dosudio kazneni udarac za Liverpool.

Nakon što je sudac bio prisiljen podijeliti dva žuta kartona Southamptonovim igračima kako bi smirio strasti, Milner je u 66. minuti krenuo izvesti jedanaesterac, pucao je u donji lijevi kut, ali mu ga je vratar Forster obranio.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Grujić je skočio i glavom gađao pod prečku, no Forster je ponovno uspio sačuvati svoju mrežu.

Lovren je odigrao cijelu utakmicu za Liverpool.

LIVERPOOL: Mignolet, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Can, Lucas Leiva (69 Lallana), Wijnaldum (87 Grujić), Firmino, Origi (69 Sturridge), Coutinho

SOUTHAMPTON: Forster, Cedric, Stephens, Yoshida, Bertrand, Davis, Romeu, Ward-Prowse, Tadić, Boufal (60 Redmond), Gabbiadini (69 Long)

Utakmica 36. kola: Liverpool - Southampton 0:0, Arsenal - Manchester United 2:0 (Xhaka 54, Welbeck 57)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.