ENGLESKO PRVENSTVO

Guardiola pobijedio Mourinha na Old Traffordu

Subota, 10. rujna 2016. 15:38 Napisao/la  SC

City je pobjedu trasirao sjajnim prvim dijelom utakmice

Pep Guardiola pobijedio je Josea Mourinha u prvom susretu na Otoku, Manchester City u gradskom derbiju pobijedio je Manchester United na Old Traffordu rezultatom 2:1. Ukupno gledano potpuno zasluženo, posebice prema prikazanom u prvom dijelu utakmice.

U prvom dijelu nogometni svijet svjedočio je demonstraciji svega najboljega što sadrži nogometna filozofija Pepa Guardiole. Oduševila je pas-igra Manchester Cityja, koja izvorno potječe iz Guardiolina razdoblja u Barceloni i čuvene tika-take.

Iako Guardiolina tika-taka zna biti dosadna kada postane sama sebi svrha, igra kratkih pasova Manchester Citya imala je dovoljno brzine i dubine da bi bila atraktivna i svrsishoda. Manchester United je do odmora bio u podređenom položaju, Jose Mourinho imao je status nemoćnog promatrača.

Zahvaljujući sjajnom De Bruyneu gosti su poveli 2:0. Prvo je u 15. minuti De Bruyne bio brži od Blinda, pobjegao je u primanju lopte, izašao pred de Geu i plasirao loptu u mrežu - 0:1.

U jeku potpune nadmoći de Bruyne je na desnoj strani varkom tijela prevario Blinda, ljevicom pogodio suprotnu stativu od koje se lopta odbila zaboravljenom Iheanachu, koji nije imao težak posao ispred de Gee gurnuti loptu u mrežu - 0:2.

Manchester United ničim nije naslutio pogodak u 42. minuti.

Pogriješio je nesigurni Bravo, vratar Cityja odbio je loptu na nogu Ibrahimoviću, koji tehnički savršenim udarcem iz voleja pogađa bliži kut - 1:2.

Ibrahimovićeva klasa vratila je domaću momčad u utakmicu neposredno pred odmor.

Jose Mourinho promijenio je dvojicu igrača i nakon odmora dignuo razinu agresivnosti svoje momčadi, snažnim pritiskom u duel-igri Mourinho je često znao razbiti ritam Guardioline tika-take.

Bilo je tako i ovog puta, Manchester United drugačije je izgledao u drugom dijelu utakmice. Posebice u prvih petnaestak minuta, kada je domaća momčad snažno pritisnula bez uočljive koristi.

Guardiola je nakon sat vremena također obavio dvije zamjene, gosti su uspostavili ravnotežu, do kraja utakmice igralo se otvoreno.

Mourinho je pokušavao dugačkim loptama na Ibrahimovića i Fellainija, Guardiola je vrebao slobodan prostor u kontrama.

Najbolji igrač derbija De Bruyne pogodio je vratnicu i fizički pao u završnici utakmice čime su gosti izgubili na ubojitosti.

Od silovanja nogometa Mourihno na kraju nije imao previše koristi.

Obrana Cityja bila je dovoljno koncentrirana da bi napadači gradskog rivala dobili priliku poentirati u gužvi, koja je vladala u kaznenom prostoru oko vratara Brava zadnjih desetak minuta.

MANCHESTER UNITED: de Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw (81 Martial), Pogba, Fellaini, Mkhitaryan (46 Herrera), Rooney, Lingard (46 Rashford), Ibrahimovic

MANCHESTER CITY: Bravo, Sagna, Stones, Otamendi, Kolarov, De Bruyne (90 Zabaleta), Fernandinho, Silva, Sterling (60 Sane), Iheanacho (53 Fernando), Nolito

Utakmica 4. kola: Man. Utd. - Man. City 1:2 (Ibrahimovic 42/de Bruyne 15, Iheanacho 36)

Tablice omogućuje Sofascore