Premierliga: Arsenal i Liverpool podijelili bodove, Man. Utd. pobijedio u 92.

Subota, 03. studenog 2018. 15:33 Napisao/la  SC

Arsenal je zadržao priključak s vodećim momčadima, a Manchester City stekao mogućnost nedjeljnom pobjedom osamiti se na vrhu

Lacazette je stigao do lopte prije Allisona
Lacazette je stigao do lopte prije Allisona

 

U derbiju kola Arsenal i Liverpool podijeili (1:1) su bodove na Emiratesu.

Utakmica je ispunila očekivanja, ubičajeno jaki ritam engleskih momčadi začinjen kreativnim rješenjima vrhunskih igrača držao je tenzije tijekom cijeloga susreta.

Bilo je prilika na objema stranama, u prvom poluvremenu najbolju nije iskoristio Van Dijk koji sam izašao ispred vratara Lena.

Pogodio je Van Dijk nešto kasnije okvir vratiju, imali su i domaćini svojih prilika.

Nešto je bolji dojam do pogotka ostavio Liverpool koji je u napadu prema linijama kretanja djelovao dorađenije.

U 61. minuti vratar Leno kratko je odbio loptu koja je stigla do natrčalog Milnera, snažni udarac po sredini vratiju završio je pogotkom - 0:1.

Od toga trenutka Arsenal je pojačao ritam, Unai Emery radi dobar posao ove sezone.

Nije to više onaj mlaki Arsenal iz zadnjih Wengerovih sezona, Emeryjev Arsenal u stanju je fizički pritisnuti jednu od najsnažnijih momčadi na planetu koju je sastavio Jurgen Kloop.

U 82. minuti stigla je nagrada.

Iwobi je pravodobno odigrao za do tada neprimjetnog Lacazettea, koji je na lijevoj strani kaznenog prostora stigao do lopte prije nego vratar Alisson, okrenuo se ulijevo i iz okreta efektno pogodio suprotni kut - 1:1.

Arsenal je zadržao priključak s vodećim momčadima, a Manchester City stekao mogućnost nedjeljnom pobjedom osamiti se na vrhu.

Manchester United pripremio je novu dramu svojim navijačima.

U 92. minuti uspio je preokrenuti i slaviti 2:1 pobjedu kod Bournemoutha.

Od početka susreta vidjelo se da je pred Joseom Mourinhom još jedno teško poslijepodne.

Bournemouth je bolje ušao u utakmicu i mogao povesti već u 4. minuti kada je Fraiser išao sam na De Geu, a on dobrim pozicioniranjem zatvorio bliži kut i spriječio rani rezultatski minus svoje momčad.

No, njegova mreža nije dugo mirovala jer domaćin je poveo samo sedam minuta kasnije.

U 11. novu priliku imao je Stanislas čiji je udarac skrenuo gostujući branič malo pored vratnice u korner.

Nakon prekida lopta ponovno dolazi do istog igrača koji je ubacio s desne strane i tako izbacio kompletnu gostujuću obranu, a Wilson je imao lagan zadatak i samo pospremio loptu u gol.

Nakon puno muke United je uspio doći do izjednačenja u 35. minuti. Sanchez, koji se nakon ozljede i nesuglasica s Mourinhom vratio u momčad, centru je oteo loptu, odigrao dupli pas s Pogbom i ubacio na Martiala koji s oko 11 metara pogađa snažnim prizemnim udarcem.

Veliku priliku za potpuni preokret Manchester United imao je u 64. minuti kada Young iz slobodnog udarca pogađa spoj prečke i stative, a odbijenu loptu dočekao je Rashford koji je prvo zapucao u Akea, a onda je njegov drugi pokušaj s male udaljenosti spriječio Begović koji je loptu izbio ravno s crte.

Kako se bližio kraj susreta, tako su gosti redali prilike pred golom, a još jednu vrhunsku obranu upisao je Begović pokazavši vrhunske reflekse.

Ali, u 92. minuti bio je nemoćan pred Rashfordom koji je primio odličnu loptu Pogbe pa prevario čuvara i s metra pogodio za šestu pobjedu Manchester Uniteda u sezoni.

Cijeli vikend u Premiershipu prolazi u znaku preminulog Tajlanđanina Vichaija Srivaddhanaprabhe.

Uoči utakmice Cardiffa i Leicester Cityja održana je minuta šutnje za Vichaija i njegove suradnike.

Leicesterova momčad je preko tjedna odgodila susret Carabao Cupa, no igrači su inzistirali da igraju protiv Cardiffa u čast svojeg vlasnika. Navijači lisica se na stadion došli u majicama s Vichaijevim likom na kojima je pisalo 'The Boss'. Željeli su time odati počast svom dragom predsjedniku.

Izgleda da je ta minuta šutnje najteže pala danskom golmanu Kasperu Schmeichelu koji nije mogao suspregnuti suze.

Nakon održane minute šutnje cijeli stadion je ustao i zapljeskao

Utakmica 11. kola: Arsenal - Liverpool 1:1 (Lacazette 82/Milner 61),  Bournemouth - Manchester United 1:2 (Wilson 11/ Martial 35, Rashford 90+2), Cardiff - Leicester 0:1 (Gray 55), Everton - Brighton 3:1 (Richarlison 26, 77, Coleman 50/ Dunk 33), Newcastle - Watford 1:0 (Perez 65), West Hm - Burnley 4:2 (Arnautović 10, Anderson 68, 84, Chicharito 90+2/ Gudmundsson 45, Wood 77)

Poredak: Livepool 27, Man. City 26 (10), Chelsea 24 (10), Arsenal 23...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.