PREMIERLIGA

Newcastle uzeo bod na Old Traffordu

Subota, 22. kolovoza 2015. 15:46 Napisao/la  SC

Susret 3. kola: Manchester United - West Ham 0:0. Crveni vragovi usprkos velikoj dominaciji nisu uspjeli zadržati maksimalan učinak.

Manchester United i Newcastle su na Old Traffordu odigrali 0:0, a crveni vragovi usprkos velikoj dominaciji nisu uspjeli zadržati maksimalan učinak, te su ostali bez dva boda.

Najbolji pojedinac utakmice je bio vratar Newcastlea Tim Krul koji je obranama u prvom poluvremenu, a potom i u posljednjim minutama utakmice spasio svoju momčad poraza. Činilo se da će Manchester United imati sjajan početak kada je Wayne Rooney u četvrtoj minuti postigao pogodak, no sudac je svirao zaleđe. Napadač crvenih vragova je bio u ravnini s Coloccinijem prije nego je sam istrčao pred gostujućeg vratara, no pomoćni je sudac procijenio da se radi o nedopuštenoj poziciji. Bila je to jako dvojbena situacija u kojoj se radilo o milimetrima.

Do kraja prvog poluvremena United je imao još nekoliko prilika, no nedovoljno dobrih da postignu vodeći pogodak. Ipak, u potpunosti su kontrolirali igru, dok je Newcastle čekao svoju priliku iz kontri.

Prvu je pravu priliku u nastavku imao Juan Mata u 73. minuti. Wayne Rooney se probio po lijevoj strani i poslao precizno dodavanje Španjolcu koji se nalazio nekoliko metara od gola, ali je upropastio priliku lošim udarcem i lopta je završila visoko iznad gola.

Tim Krul nije ni u nastavku prekinuo seriju sjajnih obrana. Deset minuta prije kraja susreta je obranio udarac Chicharita iz sjajne pozicije. Domaći su igrači nekoliko puta pucali, ali nakon što je dva puta obrana blokirala udarac, lopta se odbila do Meksikanca koji je ostao gotovo sam pred vratarom. Unatoč tome što je dobro pucao, zahvaljujući sjajnom Krulu lopta nije završila u golu.

Manchester United - Newcastle 0:0

MAN UTD: Romero - Darmian (77 Valencia), Smalling, Blind, Shaw - Schneiderlin, Schweinsteiger (59 Carrick) - Mata, Januzaj (67 Hernandez), Depay - Rooney

NEWCASTLE: Krul - Mbemba, Taylor, Coloccini, Haidara - Anita, Colback - Perez (78 Tiote), Wijnaldum, Obertan (69 Thauvin) - Mitrović (88 Cisse)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.