ENGLESKO PRVENSTVO

Arsenal torpedirao Chelsea u gradskom derbiju

Subota, 24. rujna 2016. 15:22 Napisao/la  SC

 Man. United - Leicester 4:1,  Swansea - Man. City 1:3, Arsenal - Chelsea 3:0

Arsenal je razbio Chelsea s 3:0 u šestom kolu Premier lige.

Momčad Arsene Wengera završila je posao u prvih 45 minuta, kada je zabila sva tri gola susjedima u velikom londonskom derbiju.

Ekipu Antonija Contea prvi je šokirao Alexis Sanchez u 11. minuti nakon greške Garyja Cahilla, dok je na 2:0 povisio Theo Walcott ti minute kasnije nakon centaršuta Bellerina s desne strane.

Točku na i stavio je u 43. minuti Mesut Ozil, koji je povukao kontranapad, dodao do Sancheza, a napadač asistirao Nijemcu čiji je volej završio u golu za konačnih 3:0.

Do kraja utakmice Walcott je mogao zabiti još koji gol, ali je Courtois sjajno branio, baš kao i Petr Čeh na drugoj strani, koji je uspio intervenirati i skinuti zicer Batshuayiju u 83. minuti.

Topnici su vezali četvrtu pobjedu zaredom u Premier ligi, dok su Bluesi i treći susret ne znaju za pobjedu, uz dva poraza i jedan remi.

Također, Arsenal je 73. put svladao Chelsea, koji je ima 61 pobjedu, uz 54 remija.

Manchester United pobijedio je aktualnog prvaka Leicester sa 4:1 pod dirigentskom palicom najskupljeg nogometaša svijeta Paula Pogbe koji je baš kao i njegov klub odigrao najbolju utakmicu sezone

Igrači Josea Mourinha sa četiri pogotka u periodu između 22 i 42 minute pokazali su da je kriza iza njih, a pred Leicesterom je očito jako teška sezona.

Ključ pobjede domaćina bila je sjajna igra iz prekida, nakon tri ubacivanja Blinda iz kornera pogodili su Smalling, Rashford i Pogba, a najljepša akcija na utakmici koju su izveli Pogba i Mata dovela je do drugog pogotka Uniteda.

Iako četiri utakmice niti u četvrtoj utakmici u nizu Zlatan Ibrahimović nije postigao pogodak, United je djelovao izuzetno razigrano i efikasno, prije svega zahvaljujući inspiriranom Pogbi.

Indikativno je da je Wayne Rooney u igru ušao tek u 83. minuti, a pet minuta ranije Michael Carrick upisao je petstoti nastup za United.

Gray je u 59. minuti tek ublažio poraz, a mogao je i dodatno ublažiti minus, ali De Gea je sjajno intervenirao.

Dejan Lovren propustio je domaći ogled Liverpoola i Hulla zbog virusne infekcije.

Redsi su slavili sa uvjerljivih 5:1 i zadržali priključak sa vrhom.

Prema očekivanju gostujuće pobjede upisali su Tottenham i Manchester City.

Sunderland je nakon sat vremena na svome terenu imao 2:0 protiv Crystal Palacea, no na kraju je poražen pogotkom Cristiana Bentekea u četvrtoj minuti nadoknade vremena.

Utakmice 6. kola: Bornemouth - Everton 1:0 (Stanislas 23), Liverpool - Hull 5:1 (Lallana 17, Milner 30-11m, 71-11m, Mane 36, Coutinho 52/Meyler 51), Middlesbrough - Tottenham 1:2 (Gibson 65/Song Heung-Min 7, 23), Stoke - WBA 1:1 (Allen 73/Rondon 90+1), Sunderland - Crystal Palace 2:3 (Defoe 39, 60/Ledley 61, McArthur 76, Benteke 90+4), Swansea - Manchester City 1:3 (Llorente 13/Aguero 9, 65-11m, Sterling 77), Arsenal - Chelsea 3:0 (Sanchez 11, Walcott 14, Ozil 40)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.