ENGLESKO PRVENSTVO

Osam pogodaka za Lampardov jubilej

Nedjelja, 23. prosinca 2012. 18:59 Napisao/la  SC

Utakmica 18. kola: Chelsea - Aston Villa 8:0. Frank Lampard igrao 500. utakmicu

Premierliga – 18. kola

 CHELSEA - ASTON VILLA 8:0

Stadion Stamford Bridge. Gledatelja: 41.363

Sudac: Phil Dowd (Staffordshire)

Strijelci: 1:0 Torres (3'), 2:0 Luiz (29'), 3:0 Ivanović (34'), 4:0 Lampard (59'), 5:0 Ramires (75'), 6:0 Oscar (79'-11m), 7:0 Hazard (83'), 8:0 Ramires (90+1)

CHELSEA: Cech, Azpilicueta, Ivanović, Cahill, Cole, Luiz, Lampard (60' Ramires), Moses, Mata (74' Piazon), Hazard, Torres (67' Oscar).

ASTON VILLA: Guzan, Herd, Clark, Baker, Lowton, Bannan, Westwood (56' Ireland), Lichaj (56' Bennett), Weimann, Holman, Benteke.

Kada nekog protivnika pobijediš sa 8:0 uz promašeni jedanaesterac svima je jasno da je bila riječ o dvoboju neravnopravnih protivnika. Chelseaju je ulazilo sve, a Aston Villa nije mogla ništa, a riječ je o momčadi koja je na Stamford Bridge stigla sa nizom od pet utakmica bez poraza.

Chelsea je za pola sata riješio problem Aston Villa ako je problema uopće i bilo. Ipak je ovo bila posebna utakmica za Chelsea i za Franka Lamparda. Čak 500. nastup u dresu Chelseaja začinio je kapetan  Lamparad fantastičnim pogotkom sa više od 30 metara za 4:0 u 59. minuti. Bio je to njegov 130 ligaški pogodak za Chelsea i jubilarni 100. u Londonu. Nakon tog pogotka Rafa Benitez povukao je jedini logičan potez: izvukao je kapetana iz igre kako bi dobio zaslužene ovacije.

Započeo je Lampardi akciju za prvi pogodak koji je nakon samo 129 sekundi postigao Fernando Torres. "El Nino" je nakon ubačaja Cesara Azpilicuete sjajno opalio glavom sa 12-13 metara i matirao Guzana za 1:0 i trasiranje puta ka pobjedi. Istina, dugo je bilo čekanje na drugi pogodak, a onda je David Luiz sjajno prebacio živi zid iz slobodnjaka sa dvadesetak metara i matirao loše postavljenog Guzana za 2:0.

Pet mnuta kasnije sve je riješeno, a u strijelce se upisao ofenzivni branič Chelsea Branislav Ivanović koji je sa pet metara glavom pospremio odbijenu loptu iza leđa Guzana, nakon što je najprije sjajno pucao Garry Cahill.

Priča je već tada bila gotova. Lampardova bomba u 59 minuti za 4:0 bila je samo "šlag na tortu". Nakon toga Chelsea je postigao još dva pogotka. Nakon asistencije Piazona u 75. minuti loptu je kroz noge Guzanu gurnuo Ramires za 5:0, a onda je u 79. minuti Oscar najprije izborio, a potom i izveo jedanaesterac za 6:0. No, niti tu nije bio kraj pogocima u mreži nesretnog Amerikanca na golu Aston Ville. U 83.  minuti sjajno se za poziciju izborio Belgijanac Eden Hazard i malo iskosa sa 12 metara pogodio suprotni kut Guzanova gola.

U 89. minuti Piazon je iznudio jedanaesterac i odlučio ga realizirati, no njegov je udarac pročitao Brad Guzan i ostalo je 7:0, ali samo minutu jer je osmi pogodak postigao Ramires sjajno se izborivši za poziciju iz koje je po drugi puta matirao nesretnog vratara Aston Ville na kraju ove fantastične predstave Chelseaja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.