ENGLESKO PRVENSTVO

Michu zaustavio Manchester United

Nedjelja, 23. prosinca 2012. 16:35 Napisao/la  SC

Swansea - Manchester Utd. 1:1.  Vragovi su poveli pogotkom Evre, bod domaćinu donio je Michu svojim 13. golom

Premierliga, 18. kolo

SWANSEA - MANCHESTER UNITED 1:1

Stadion "Liberty" Gledatelja 20.650

Sudac Michael Oliver (Northumberland)

Strijelci: 0:1 Evra (16'), 1:1 Michu (29')

Žuti kartoni: Chico, Williams (Swansea), Jones, Rooney, Van Persie, Scholes (Manchester United)

SWANSEA: Vorm, Tiendalli, Chico, Williams, Davies, Dyer, Britton (62' Sung Yeung Ki), Agustien (87' Shechter), de Guzman (70' Moore), Routledge, Michu.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Jones, Evans, Vidić, Evra, Valencia (61' Hernandez), Carrick, Cleverley (86' Scholes), Young, Rooney (78' Giggs), Van Persie.

Manchester United nije uspio pobijediti Swansea. Odigrali su "crveni vragovi" svoj prvi neriješeni susret sezone, ali objektivno nisu imali niti sreće jer su u završnoj četvrtini susreta dva puta pogodili vratnicu, pa sada njihova prednost pred gradskim rivalom i aktualnim prvakom Manchester Cityjem iznosi četiri boda. Veliko veselje domaćiu svojim je 13. pogotkom sezone donio vodeći streijalc Premiershipa fenomenalni Španjolac Michu.

Punih 30 godina prošlo je od posljednjeg gostovanja Manchester Uniteda na Liberty stadionu. Velški premijerligaš i njegovi navijači za ovu je utakmicu živio i pružio je "crvenim vragovima" dostojan otpor. Istina, od prvog sučeva zvižduka United je preuzeo konce igre, diktirao ritam igre i stvarao prigode. Jednu takvu u 16. minuti u pogodak je pretvorio branič Patrice Evra. Korner je sjajno izveo Van Persie, a Evra je na drugoj stativi nadviio Brittona i glavom matirao Worma koji se vratio u sastav Swansea nakon dva mjeseca izbivanja zbog ozljede prepona. Bio je to deseti pogodak Uniteda nakon kornera ove sezone i po tome su specijalisti i rekorderi. U 20. minuti Swansea je mogao izjednačiti,  ali je de Guzmanov pokušaj glavom očistio Manchesterov kapetan Nemanja Vidić. Ipak domaćini su stigli do poravnanja u 29 minuti. Dyer je sjajno ubacio za de Guzmana, ovaj je dobro pucao De Gea je odbio loptu na koju je natrčao Michu i pospremio je u prazan gol. Ovo je Španjolčev 13. pogodak sezone postignut prije Božića čime je izjednačio ostvarenje Sergija Aguera kao najefikasniji stranac u tom periodu. Michu se tim pogotkom odvoio od Van Persieja na čelu ljestvice premijerligaških strijelaca. Nakon izjednačenja Swansea je preuzeo kontrolu i prijetio, a posebno opasan bio je de Guzman u 35. i 38. minuti no na odmor se ipak otišlo sa 1:1.

U drugo je poluvrijeme očekivano agresivnije krenuo lider Premierlige, ali je prva prigoda pripala domaćinima. U 52. minuti Routledge je sjajno opalio, a De Gea je krajnjim naporom izbacio u korner. Devet minuta kasnije indisponirani Rooney pucao je ravno u Vorma, dok je u 67. minuti sjajno uposlio Van Persiea koji nije imao sreće jer je pogodio stativu. U 72. minuti polupriliku za goste je propustio "Chicharito" Hernandez čiji je udarac nakon proigravanja Van Persiea završio u Vormovim rukama. U 78. minuti nakon kornera Michael Carrick skočio je najviše od svih ali je njegov pokušaj također odsjeo na stativi. Imao je United još jednu šansu, u 80. minuti tražili su "crveni vragovi" kazneni udarac, no ostalo je na kraju 1:1.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.