ENGLESKO PRVENSTVO

Arsenal i Liverpool podijelili bodove

Srijeda, 30. siječnja 2013. 23:29 Napisao/la  SC

Rezultati 24. kola: Arsenal - Liverpool 2:2, Manchester United - Southampton 2:1, Reading - Chelsea 2:2

Premierliga – 24. kolo

ARSENAL - LIVERPOOL 2:2

Stadion "Emirates" Gledatelja: 60.089

Sudac: Kevin Friend

Strijelci: 0:1 Suarez (5'), 0:2 Henderson (60'), 1:2 Giroud (65'), 2:2 Walcott (67')

Žuti kartoni: Cazorla, Giroud, Mertesacker (Arsenal), Gerrard (Liverpool)

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs (37' Santos), Ramsey, Wilshere, Cazorla, Walcott, Podolski, Giroud.

LIVERPOOL: Reina, Johnson, Agger, Carragher, Wisdom, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing, Suarez, Sturridge (71' Jose Enrique).

Fantastičnu utakmicu odigrali su Arsenal i Liverpool. Prvih sat vremena u potpunosti je pripalo gostima koji su imali dva pogotka prednosti a onda su domaći topnici u samo dvije minute tu prednost anulirali i do kraja bili bliži pobjedi.

Prvi pogodak i 17. u sezoni u petoj je minuti postigao najbolji strijelac Liverpoola Luis Suarez. Braniči Arsenala imali su čak četiri mogućnosti da otklone opasnost od svojih vratiju, no sve su ih propustili. Komediju pogrešaka započeo je Bacary Sagna, koji je pao preko lopte. Potom su Thomas Vermaelen i Aaron Ramsey propustili prigodu da otklone opasnost, a onda je Daniel Sturridge odbio loptu ali ravno na nogu Luisu Suarezu, koji takve darove ne propušta i postiže deveti pogodak u posljednjih devet utakmica za 0:1.

Tri minute kasnije Arsenal je mogao do poravnanja jer je Jack Wilshere "presjekao" Liverpoolovu obranu sjajnom loptom za Thea Walcotta, koji se riješio Jamieja Carraghera, ali je njegov pokušaj sjajno obranio Jose Reina. U 11. minuti nova lijepa kombinacija gostiju. Suarez je fantastično vanjskom stranom kopačke uposlio Daniela Sturridgea, koji je iz dobre pozicije pucao pored gola. Igrala se 19. minuta kada je odličan udarac Thea Walcotta u korner izbio Jose Reina. A onda je u kontri prigodu za drugi pogodak propustio Stewart Downing.

U 27. minuti zaprijetio je Arsenal, ali dobar pokušaj Lukasa Podolskog "očistio" je Steven Gerrard ispred nadolazećeg Oliviera Girouda. U 30. minuti gost je mogao udvostručiti prednost. Sjajno je korner izveo Steven Gerrard, a udarac Daniela Aggera glavom sa gol-crte je izbacio Lukas Podolski.

U posljednjim trenucima nadoknade prvoga dijela Liverpool je mogao do novog pogotka. Arsenalov vratar Wojciech Szczesny iz samo njemu znanih razloga napustio je svoja vrata, a Jordan Henderson pokušao ga je lobati sa ruba kaznenog prostora no njegov je pokušaj završio malo iznad praznog gola.

U 47. minuti Liverpool je tražio jedanaesterac nakon što je lopta Daniela Sturridgea u ruku pogodila Thomasa Vermaelena, ali sudac Friend nije dijelio to mišljenje. Arsenal se počeo buditi pa je Lukas Podolski u 53. minuti uputio sjajan centaršut, ali Theo Walcott nije se uspio "nakloniti" za poravnanje. Naravno da je propuštena prigoda na jednoj značila kaznu na drugoj strani. Nakon sjajnog solo prodora Hendersona Liverpool je nakon sata poveo sa 2:0.

Samo sedam minuta kasnije probuđeni Topnici uspjeli su poravnati. Najprije je Giroud iz blizine glavom zabio za 1:2 u 65. a onda je u 67. Walcott sjajno pogodio za 2:2. Obje momčadi nastavile su napadati, a bliži pobjedi bili su domaćini preko Santija Cazorle i posebno Girouda. Liverpool je posljednju prigodu imao u sudačkoj nadoknadi, ali je Szczesny u posljednji trenutak spriječio Suareza i Arsenalu sačuvao bod.

MANCHESTER UNITED - SOUTHAMPTON 2:1

Stadion "Old Trafford". Gledatelja: 75.600

Sudac: Lee Mason (Lancashire)

Strijelci:0:1 Rodriguez (3'), 1:1 Rooney (8'), 2:1 Rooney (27')

Žuti kartoni: Vidić, Rafael (Manchester United) Schneiderlin (Southampton)

MANCHESTER UNITED: De Gea, Jones, Smalling (63' Ferdinand), Vidić, Evra, Welbeck, Carrick, Anderson (68' Rafael), Kagawa (73' Nani), Rooney, van Persie.

SOUTHAMPTON: Boruc, Clyne, Yoshida, Hooiveld, Fox (78' Shaw), Schneiderlin, Cork, Puncheon (46' S. Davis), Rodriguez, Ramirez (46' Lallana), Lambert.

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Southampton sa 2:1, ali početak utakmice nije bio "po scenariju" u Teatru snova. U trećoj minuti veliku je glupost napravio Michael Carick, koji je pokušao poslati čudnu povratnu loptu prema Davidu de Gei. Španjolac je spor u reakciji što koristi Jay Rodriguez, koji ga preskače i posprema loptu u praznu mrežu za 0:1. Tim potezom "sveci" su naljutili "crvene vragove" kojima je za odgovor trebalo pet minuta.

Sjajnu loptu u kazneni prostor za Waynea Rooneya poslao je Shinji Kagawa, a engleski reprezentativni napadač rutinski je pospremio loptu u desni donji kut Borucova gola. Pet minuta kasnije Rooney i Kagawa zamijenili su uloge s tom razlikom što Japanac nije imao sreće jer je pogodio stativu.

U 27. minuti očekivani preokret zaokružio je Wayne Rooney. Slobodan udarac izveo je Robin van Persie, a Patrice Evra ju je produžio za Rooneyja, koji nije mogao promašiti i lider je poveo sa 2:1.

Rezultati 24. kola: Arsenal - Liverpool 2:2 (Giroud 65', Walcott 67'/Suarez 5'Henderson 60'), Everton - WBA 2:1 (Baines 29', 45'-11m/Long 65'- Nikica Jelavić u igru je ušao u 84 minuti), Norwich - Tottenham 1:1 (Hoolahan 32'/Bale 80'), Fulham - West Ham 3:1 (Berbatov 10', Rodallega 49', O'Brien 90'-ag/Nolan 48'- Mladen Petrić u igru je ušao u 75 minuti), Manchester United - Southampton 2:1 (Rooney 8', 27'/Rodriguez 3'), Reading - Chelsea 2:2 (Le Fondre 87', 90'/Mata 45', Lampard 66')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.