ENGLESKO PRVENSTVO

Manchester United pobijedio Arsenal

Subota, 02. prosinca 2017. 20:36 Napisao/la  SC

Mourinho slavio nakon tri godine

Slavlje Manchester Uniteda u derbiju sa Arsenalom
Slavlje Manchester Uniteda u derbiju sa Arsenalom

Manchester United ostao je u utrci za naslov prvaka Engleske. Vragovi su bili uspješniji u derbiju kod Arsenala i slavili 1:3.

Jose Mourinho je tako napokon dočekao gostujuću pobjedu u derbiju u Premier ligi, prvu nakon studenog 2014. i rušenja Liverpoola 2:1.

U 4. minuti gosti su šokirali tribine pogotkom Valencije na asistenciju Pogbe.

Sedam minuta kasnije već je 0:2 nakon pogotka Lingarda nakon povratne lopte Martiala.

Arsenal se nakon toga probudio, ali i ispromašivao. Ipak, u 49. minuti Lacazette je smanjio, a zatim je Arsenal promašio nevjerojatnu priliku kada je De Gea u jednom napadu obranio udarce Lacazettea i Sancheza.

Promašaji su kažnjeni drugim pogotkom Lingarda za konačnih 1:3.

Pogba je zaradio direktni crveni karton te će propustiti derbi sa Cityjem. U 74. minuti je namjerno nagazio Bellerina te mu je sudac pokazao crveni karton.

Arsenal je utakmicu završio sa čak 33 udarca prema golu, od čega 15 u okvir gola, no malo im je to značilo jer De Gea je danas imao čak 14 obrana. 

Utakmica 15. kola: Arsenal - Manchester United 1:3 (Lacazette 49/ Valencia 4, Lingard 11, 63) 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.