Premierliga: Slaven Bilić s desetoricom igrača izgubio iz penala u 93. minuti, Arsenal poražen

Subota, 19. kolovoza 2017. 15:21 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola Premierlige: Swansea - Man. United 0:4, Southampton - West Ham 3:2, Liverpool - C. Palace 1:0, Stoke - Arsenal 1:0


Slaven Bilić nije imao sportske sreće u 2. kolu, Southampton je pobijedio West Ham pogotkom Austina u 93. minuti.

Sve je krenulo naopako od početka, Arnautovic je dobio crveni karton u 33. minuti zbog udaranja protivničkig igrača.

West Ham je ostao s desetoricom igrača pet minuta prije nego što je Tadić iz penala povisio vodstvo domaćih na 2:0... Izgledalo je beznadežno!

Međutim, Bilićeva momčad uspjela se vratiti u utakmicu s igračem manje dvama pogocima Chicharita da bi na kraju primila pogodak iz kaznenog udarca u 93. minuti  koji je skrivio Zabaleta.

- Razočarani smo jer smo ostali bez boda, ali ostvarili smo dosta toga. Pokazali smo karakter, kvalitetu, pokazali smo da se možemo nositi s njima i s desetoricom igrača, da im možemo zabiti dva gola i da ih možemo zaustaviti da pogađaju. Imali smo nekoliko prilika da preuzmemo vodstvo. Razočaravajuće je na ovakav način izgubiti utakmicu. Nema smisla pričati o jedanaestercu. Ponosan sam na svoju momčad, pokazali su sve što sam tažio od njih - posvećenost, kvalitetu, karakter, momčadski duh i nisu odustajali, rekao je Bilić.

Momčad Machester Uniteda sjajno je počela sezonu, u drugom kolu momčad Josea Mourinha napunila je na gostovanju mrežu Swansea za samo četiri minute u završnici utakmice.

Kontrolirao je Machester United utakmicu od početka do kraja i pažljivo dozirao rizik u igri.

Posebice od 45. minute, kada je Bailly postigao prvi pogodak, gurnuvši loptu preko gol-crte nakon što je Pogba udarcem glave loptu poslao u gredu.

Do 82. minute Manchester United je bez tenzija polako lomio otpor domaćina, onda se dogodila eksplozija snage i znanja.

Uvjerljive dvije pobjede na početku sezone protiv West Hama i Swansea, raspoloženi Lukaku koji je postigao četiri pogotka u četiri natjecateljske utakmice, gol-razlika 8:0 i vrlo dobra igra jamstvo su da će se Mourinho ove sezone boriti za više od jednog trofeja.

Utakmice  2. kola Premierlige: Swansea - Man. United 0:4 (Bailly 45, Lukaku 80, Pogba 82, Martial 84), Bournemouth - Warford 0:2 (Richarlison 73, Capoue 86), Burnley - WBA  0:1 (Robson-Kanu 71), Leicester - Brighton 2:0 (Okazaki 1, Maguire 54), Southampton - West Ham 3:2 (Gabbiadini 11, Tadić 38-11m, Austin 90+3-11m/Chicharito 45, 74), Liverpool - C. Palace 1:0 (Mane 73), Stoke - Arsenal 1:0 (Jese 47)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.