Premierliga: Man. City spasio prvenstvo, Liverpool doživio prvi poraz u sezoni

Četvrtak, 03. siječnja 2019. 23:21 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola Premierlige: Manchester City - Liverpool 2:1. Utakmica nije bila spektakularna, Pep Guardiola i Jurgen Klopp igrali su preoprezno da bi gledatelji mogli uživati 

Sane u 74. minuti odlučio pobjednika
Sane u 74. minuti odlučio pobjednika

 

Manchester City spasio je prvenstvo, Livepool je doživio prvi poraz u sezoni.

U derbiju 21. kola Manchester City uspio je pobijediti Liverpool u utakmici koja bi se prema viđenom najkraće mogla sažeti u uobičajenu poštapalicu: pobjedila je ona momčad koja je iskoristila svoje šanse!

Utakmica nije bila spektakularna, Pep Guardiola i Jurgen Klopp igrali su preoprezno da bi gledatelji mogli uživati u lepršavoj utakmici koja je obilovala snažnim duelima na granici dopuštenog.

Budući da je sudački kriterij išao je u prilog (pre)agresivnim braničima izrazitih šansi nije bilo puno, najbolju nije iskoristio Liverpool u praktično prvom ozbiljnijem napadu.

U 18. minuti na kraju brze transformacije na nepostavljenu obranu, Salah je pravodobno odigrao utrčalom Maneu, koji je za djelić sekunde pobjegao Stonesu i loptu pokraj Edersona poslao u vratnicu.

Odbijenu loptu Stones je htio ispucati, ali je napucao naručje Edersona, lopta se odbila u praznu mrežu, Stones je na gol-crti uspio spriječiti pogodak.

Snimka je pokazala da su loptu dva centimetra obujma održala na gol-crti.

U prvom dijelu Manchester City ostvario je nešto veći posjed lopte, ali je obrana Liverpoola djelovala vrlo sigurno do 40. minute.

Većina domaćih napada događala se na lijevoj strani, gdje su Sane i Aguero stvarali višak u duelima s Alexander-Arnoldom i Lovrenom.

U 40. minuti Aguero je na lijevoj strani kaznenog prostora u zatvorenoj poziciji primio loptu, Lovren je zakasnio, ni Alisson se nije proslavio, kada je loptu upućena iz mrtvog kuta prohujala iznad njega u mrežu - 1:0.

U drugom dijelu Liverpool je preuzeo nešto veći rizik, Klopp je zamjenama dobio na okomitom protoku što se isplatilo u 64. minuti, kada su pogodak pripremila dvojica bočnih braniča.

Alexander-Arnold ubacio je zdesna na drugu stranu kaznenog prostora, utrčao je Robertson na drugu vratnicu i idealno nogom proigrao Firminija na suprotnoj strani.

Brazilac je padu glavom loptu poslao u praznu mrežu - 1:1.

Liverpool je nastavio igrati za pogodak više,  Klopp nije pomišljao zatvoriti utakmicu što je Manchester City iskoristio na klasičan način.

U 72. minuti sjevnula je brza kontra, Sterling se probio desnom stranom, gurnuo je loptu ulijevo Saneu, koji je loptu kroz noge Alexander-Arnoldu poslao u daljnju vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 2:1.

Kraj utakmice momčad Manchester Cityja dočekala je u svom kaznenom prostoru, Liverpool je stvarao stihijski pritisak u kojemu se pogodak mogao dogoditi stjecajem okolnosti.

Priliku za poravnanje imao je Salah kojemu je Ederson u 84. minuti obranio pokušaj iskosa s lijeve strane.

Najbolju priliku do kraja utakmice propustio je realizirati Aguero koji je na kraju još jedne brze kontre zaobišao Alissona, vratar Liverpoola  ipak je u letu uspio zatvoriti kut.

Mogao je i B. Silva u 90. minuti kazniti nespretnu Lovrenovu reakciju, Alisson je opet bio na pravom mjestu.

MANCHESTER CITY: Ederson, Danilo, Kompany (88 Otamendi), Stones, Laporte (86 Walker), B. Silva, D. Silva (65 Gundogan), Fernandinho, Sterling, Sane, Aguero

LIVERPOOL: Alisson, Van Dijk, Lovren, Robertson, Alexander-Arnold, Wijnaldum (86 Sturridge), Milner (57 Fabinho), Henderson, Firmino, Salah, Mane (77 Shaqiri)

Utakmica 21. kola Premierlige: Man. City - Liverpool 2:1 (Aguero 40, Sane 72/Firminio 64)

Poredak: Liverpool 54, Man. City 50, Tottenham 48, Chelsea 44, Arsenal 41, Man. United 38...

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.