Premierliga: Manchester City na gostovanju svladao Newcastle, Džeko petom asistirao Silvi za trobod prvaka

Nedjelja, 17. kolovoza 2014. 18:46 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Newcastle - Manchester City 0:2. Džeko je prekrasnom asistencijom učinio potez utakmice izbacivši cijelu domaću obranu u jednom trenutku. Aguero potvrdio slavlje Cityja

Nogometaši branitelja naslova engleskog prvaka uspjeli su na otvaranju nove sezone slaviti na gostovanju na St. James Parku kod Newcastlea rezultatom 2:0. Pogotke za momčad Manuela Pellegrinija postigli su David Silva i Sergio Aguero.

Prvi je puta gostujući sastav zaprijetio već u 4. minuti kada je Silva poslao loptu iza domaće obrane, idealno za Džeku no napadaču Manchester Cityja do premijernog pogotka u novoj sezoni ispriječio se vratar Tim Krul. Pokušao je i Nasri iz daljine, osam minuta kasnije no nizozemski je reprezentativni vratar efektno obranio i taj pokušaj. Izabranici Manuela Pellegrinija počeli su izrazito ofanzivno, nametnuli svoju igru i imali posjed lopte, pogodak je visio u zraku sve do 39. minute kada se i dogodio. David Silva je zabio nakon što mu je izvrsnu loptu petom poslao Džeko. Nedostajao je gostima do tada upravo zadnji pas prema napadačima.

Newcastle u prvom dijelu nije imao značajnijih prilika iako su njegovom sredinom uspjeli izjednačiti težište u igri. Nekoliko je kontri pokušao sam realizirati RIviere, no usamljeni domaći napadač nije mogao napraviti puno pored obrane branitelja naslova na čelu s izrazito raspoloženim kapetanom Kompanyjem. Newcastle je u nastavku krenuo po izjednačenje, Cabella je probao udarcem u 50. minuti, pucao je preko gola. Netom prije te akcije bilo je opasno u kaznenom prostoru Manchester Cityja no gosti su uspjeli izbaciti loptu iz opasne zone nakon tridesetak sekundi 'flipera'.

Bili su domaćini opasni i u 58. minuti. Slobodan udarac je s desne strane izveo Colback, loše je let lopte procjenio Joe Hart no udarac Dummeta glavom odlazi previsoko. Najbolju priliku u drugom poluvremenu za goste je propustio realizirati Yaya Toure u 74. minuti kada njegov slobodni udarac odsjeda na gornjoj strani mreže. Posljednju priliku za izjednačenje Newcastle propušta pet minuta prije kraja kada pokušava Perez. U svom prvom kontaktu s loptom umalo je zabio španjolski napadač, odbio je Hart u korner nakon duge lopte u prostor i Perezovog udarca.

Kad Newcastle nije uspio izjednačiti, došli su gosti do drugog pogotka. Točku na i stavio je Sergio Aguero u drugoj minuti sudačke nadoknade. Pobjede Liverpoola i Manchester Cityja došle su kao izvrsna najava njihovog međusobnog dvoboja na Etihadu u drugom kolu.

Newcastle - Manchester City 0:2 (Silva 39, Aguero 90+2)

NEWCASTLE: Krul - Dummett, Coloccini, Williamson, Janmaat - Anita (63 Obertan), Colback - Gouffran (74 Aarons), Cabella, Sissoko - Riviere (84 Perez)

MAN CITY: Hart - Kolarov, Demichelis, Kompany, Clichy - Fernando, Yaya Toure - Nasri (78 Milner), Jovetić (73 Fernandinho), SIlva - Džeko (83 Aguero)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.