ENGLESKO PRVENSTVO

Harry Kane hat-trickom potopio Leicester

Subota, 21. ožujka 2015. 15:29 Napisao/la  SC

Rezultati 30. kola: Manchester City - WBA 3:0,  Tottenham - Leicester 4:3. Kramarić na klupi

Nogometaši Manchester Cityja slavljem protiv West Bromwich Albiona ostali su lizu prvoplasiranog Chelseaja na ljestvici engleskog nogometnog prvenstva. Na Etihadu je momčad iz sredine poretka ostala poražena s tri pogotka u mreži, a podatak koji najbolje oslikava dominaciju Cityja jest razlika udaraca na gol. Domaćin je uputio čak 42 udarca na gol, od čega šesnaest u okvir, a gosti su na gol pucali svega tri puta, niti jednom u okvir. U takvoj konstelaciji stvari WBA je dobro i prošao.

Trebalo je proći tek devedeset sekundi za prve kontroverze. Nakon što je Dawson faulirao Bonyja izvan kaznenog prostora oglasio se sudac Swabrick te dao izravni crveni karton McAuleyju. Radilo se o zamjeni identiteta, sudac je u poluvremenu reporterki britanskog Sky Sportsa uz teren priznao da je zamijenio igrače. Isprva se pretpostavljalo da je isključio McAuleya zbog toga što je i on faulirao Bonyja nakon prvog zvižduka, ali bilo je to u mnogo manjem intenzitetu od Dawsonovog prekršaja.

Nakon dvije minute WBA je ostao s igračem manje, već je tada bilo pitanje koliko će pogodaka pasti u njihovu mrežu. Zabijali su Bony i Fernando u prvom te Silva u drugom poluvremenu.

U ostalim susretima 30. kola Tottenham je na krilima superraspoloženog Harryja Kanea svladalo Leicester City rezultatom 4:3. Kane je u trinaest minuta postigao dva pogotka za početno vodstvo domaćina na White Hart Laneu. Leicester se vratio pogocima Vardyja i Morgana do 50. minute nakon čega Kane iz jedanaesterca postiže hat-trick a na 4:2 povećava Schlupp pogotkom u vlastitu mrežu pet minuta prije kraja. Konačan rezultat postavio je Nugent u posljednjoj minuti. Andrej Kramarić susret je odgledao s klupe za pričuve.

Na ruku Leicesteru zasad idu porazi svih konkurenata u borbi za prvoligaški život. Burnley je s 2:0 izgubio kod Southamptona, a Sunderland je dvije minute prije kraja izgubio dotad čuvanu 'nulu' na gostovanju kod West Hama. Poražena je i Aston Villa, također u posljednjim minutama ogleda u Swanseaju. 

Na vrhu je uz Tottenham slavio i Arsenal, uz dva pogotka Oliviera Girouda topnici su prošli Newcastle. U dvoboju iz sredine ljestvice Crystal Palace bio je bolji s 2:1 u gostima kod Stoke Cityja.

Premierliga - 30. kolo

Manchester City - WBA 3:0 (Bony 27, Fernando 40, Silva 77)

MAN CITY: Hart - Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy - Navas, Fernando, Lampard (65 Jovetić), Silva (81 Milner) - Bony (78 Džeko), Aguero

WBA: Myhill - Dawson, McAuley, Lescott, Olsson - Sessegnon (90 Mulumbu), Fletcher, Gardner, Baird, Morrison - Berahino (86 Anichebe)

Ostali rezultati: Newcastle - Arsenal 1:2 (Sissoko 48/Giroud 24, 28), Tottenham - Leicester 4:3 (Kane 6, 13, 64-11m, Schlupp 85-ag/Vardy 38, Morgan 50, Nugent 90), Southampton - Burnley 2:0 (Long 37, Shackell 58-ag), Aston Villa - Swansea 0:1 (Gomis 87), Stoke - Crystal Palace 1:2 (Diouf 14/Murray 41-11m, Zaha 45+2), West Ham - Sunderland 1:0 (Sakho 88)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.