ENGLESKO PRVENSTVO

Man. City svladao Chelsea u derbiju kola

Nedjelja, 24. veljače 2013. 16:29 Napisao/la  SC

Utakmica 27. kola: Manchester City - Chelsea 2:0. Lampard promašio kazneni udarac

Premierliga - 27. kolo

MANCHESTER CITY - CHELSEA 2:0

Stadion Etihad. Gledatelja: 47,256

Sudac: Marriner

Strijelci: 1:0 Y. Toure (63'), 2:0 Tevez (85').

Žuti kartoni: Zabaleta, K. Toure, Rodwell (Manchester City), Chelsea (Ramires).  

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Clichy, K. Toure, Nastasic, Milner, Garcia, Rodwell (od 54' Tevez), Silva (od 90' Lescott), Y. Toure, Aguero (od 90' Nasri).

CHELSEA: Cech, Ivanović, Cole, Luiz, Cahill, Ramires, Lampard (od 68' Oscar), Mata, Mikel (od 81' Torres), Hazard (od 68' Moses), Ba.

Nogometaši Manchester Cityja svladali su Chelsea u nedjeljnom derbiju. Gosti iz Londonda su tako četvrtu godinu za redom poraženi u prvenstvenoj utakmici na  gostovanju kod Cityja koji je ujedno stigao do šeste posljednje u posljednjih devet utakmica protiv "penzionera".

City je ujedno prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede u prevenstvu, te po 12. put ove sezone u Premierligi nije primio pogodak. S druge strane izabranici Roberta Mancinija pokazali su da su najopasniji u zadnjih pola sata u kojima su zabili 27 golova.

Za Chelsea je sve krenulo nizbrdo nakon što Frank Lampard, koji je upisao 550. nastup u prvenstvu, nije realizirao jedanesterac u 52. minuti propustivši tako priliku da zabije svoj 200. gol u plavom dresu. Sve je to došlo na naplatu 11 minuta kasnije kada se Yaya Toure prošetao kaznenim prostorom i matirao Cecha.

Točku na "i" stavio je Carlos Tevez sjajnim udarcem prekinuvši tako post od osam utakmica.

U drugoj utakmici Newcastle je svladao Southampton 4:2 (Sissoko 33', Cisse 42', Cabaye 67'-11m, Hooiveld 79'-ag/ Schneiderlin 3', Lambert 50').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.