Premierliga: Liverpool "petardom" protiv Swansea do najveće pobjede sezone

Nedjelja, 17. veljače 2013. 18:42 Napisao/la  SC

Utakmica 27. kola: Liverpool - Swansea 5:0 (Gerrard 34'-11m, 2:0 Coutinho 46', 3:0 Jose Enrique 50', 4:0 Suarez 56', 5:0 Sturridge 71'-11m)

27. kolo engleske Premier lige

LIVERPOOL - SWANSEA 5:0

Stadion "Anfield Road". Gledatelja: 44.832. Sudac: Howard Webb

Strijelci: 1:0 Gerrard (34'-11m), 2:0 Coutinho (46'), 3:0 Jose Enrique (50'), 4:0 Suarez (56'), 5:0 Sturridge (71'-11m)

Žuti karton: Pablo (Swansea)

LIVERPOOL: Reina, Johnson, Jose Enrique, Agger, Carragher, Gerrard, Philippe Coutinho (60' Henderson), Downing, Lucas (72' Allen), Suarez (78' Borini), Sturridge.

SWANSEA: Worm, Bartley, Monk, Tiendalli, Davies, Britton, Pablo (76' Dyer), De Guzman, Agustien, Lamah (64' Routledge), Shechter (82' Rangel).

Liverpool je u ovaj dvoboj ušao sa samo dva osvojena boda u posljednjih pet utakmica u kojima nije upisao pobjedu i s prilično lošom formom. A onda je odigrao utakmicu sezone. Pobijedili su "redsi" goste iz Walesa sa 5:0 potpuno ih deklasiravši. Nitko ili gotovo nitko nije vjerovao da će sastav iz grada Beatlesa apsolutno deklasirati Swansea, a njihov je poraz mogao biti i puno uvjerljiviji od konačnih 5:0.

Veliku dominaciju domaćih pogotkom s 11 metara okrunio je kapetan Steven Gerrard u 34 minuti nakon što je Kemy Agustien u kaznenom prostoru srušio najboljeg igrača i strijelca Liverpoola Luisa Suareza. Potom je uslijedio fantastičan uvod drugog poluvremena u kojemu je Liverpool između 46. i 56. minute postigao tri pogotka i riješio sve dileme oko pobjednika.

Najprije je u 46 minuti Suarez sjajno oslobodio Philippea Coutinha za njegov prvijenac na debiju u dresu "redsa". Samo četiri minute kasnije Jose Enrique zaključio je jednu brzu i preciznu akciju za 3:0. Liverpoolovu dominaciju u ovome dvoboju potvrdio je sjajnim solo prodorom i pogotkom Suarez u 56 minuti Za kraj se u strijelce upisao Daniel Sturridge iz jedanaesterca nakon što je Wayne Routledge igrao rukom u kaznenom prostoru. Istini za volju Swansea Michaela Laudrupa u ovome je susretu igrala bez sedmorice standardnih prvotimaca jer ih za sedam dana očekuje finale Capital One Cupa protiv Bradford Cityja.

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.