Premierliga: Liverpool za pola sata postigao tri pogotka posljednjeplasiranim Rangersima

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 20:05 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola: QPR - Liverpool 0:3

Premierliga - 20. kolo

QPR - LIVERPOOL  0:3

Stadion "Loftus Road". Gledatelja: 18,304

Sudac: Anthony Taylor (Cheshire)

Strijelci: 0:1 Suarez (10'), 0:2 Suarez (16'), 0:3 Agger (28')

Žuti kartoni: Mbia, Fabio Da Silva (QPR), Lucas (Liverpool)

QPR: Julio Cesar, Onuoha, Nelsen, Hill, Traore, Mackie, Diakite (63' Granero), Mbia, Wright Phillips (80' Fabio Da Silva), Taarabt, Cisse (46' Derry).

LIVERPOOL: Reina, Johnson, Škrtel, Agger, Jose Enrique (71' Suso), Allen (87' Carragher), Henderson (64' Lucas), Downing, Gerrard, Sterling, Suarez.

Liverpool je na krilima sjajnog Urugvajca Luisa Suareza stigao do tek 12. pobjede u 2012. godini čime je postavio novi "crni rekord" koji je do ove godine iznosio 14 pobjeda. "Redsi" su lako izašli na kraj s fenjerašem i njihovim menadžerom slavljenikom Harryjem Redknappom kojemu je ovo bila 600. utakmica u Premierligi.

Od prve minute dvoboja na Loftus Roadu Liverpool je držao sve u svojim nogama. Luis Suarez dao je naslutiti da je izuzetno raspoložen već u trećoj minuti. Tada nije bio precizan, ali samo sedam minuta kasnije matirao je Julia Cesara za posve zasluženih 0:1. Urugvajac je sve napravio sam, maestralnim se potezom riješio Clinta Hilla proturivši mu loptu kroz noge i potom pogodio desni donji ugao. No, već u 16. minuti scenarij je bio identičan kada je strijelac u pitanju, ali istini za volju opet mu je "asistirao" Hill od kojega se lopta odbila ravno na Suarezovu nogu za laganih 0:2.

U prve 22 minute domaći je sastav u dva navrata tražio kazneni udarac. I dok u 9. minuti nije bilo govora o jedanaestercu, 13 minuta kasnije Taylor ne bi pogriješio da je pokazao na "bijelu točku" nakon igranja rukom Jordana Hendersona. U 25. minuti Liverpool je "najavio" treći pogodak koji je tri minute kasnije postigao Daniel Agger na sjajnu asistenciju Stevena Gerrarda. U 37. minuti još je jednu fantastičnu akciju izveo Suarez, "promiješao" je trojcu braniča QPR-a i asistirao Gerrardu  koji dobro puca sa 18 metara, a Julio Cesar uz pomoć jednog braniča otklanja opasnost. Jedinu prigodu domaći je sastav u prvome dijelu imao preko Taatabta koji je dobro pucao sa dvadesetak metara ali je Reina ukrotio njegov pokušaj.

Od početka drugog dijela i dalje najveća opasnost za sastav Harry Redknappa  bio Luis Suarez i dok u 48. minuti i nije bio toliko blizu pogotka u 50. je minuti sjajno prošao Ryana Nielsena i pucao sa 20 metara, a Julio Cesar izvadio loptu iz gornjeg desnog kuta u korner.  Sredinom nastavka nešto aktivniji bili su domaćini, no ono što im je nedostajalo bila je mirnoća u završnici i rezultat se do kraja nije mijenjao.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.