Premierliga: Liverpool u spektakularnoj utakmici na Anfieldu prvi pobijedio Man. City ove sezone

Nedjelja, 14. siječnja 2018. 19:12 Napisao/la  SC

Utakmica 23. kola: Liverpool - Man. City 4:3. Liverpool je bio bolji zahvaljujući snažnijem i okomitijim nogometu kojega preferiraju svi protivnici Guardiolova stila nogometa

Veliko slavlje na Anfieldu
Veliko slavlje na Anfieldu

Liverpool je uspio nanijeti prvi poraz Manchester Cityju ove sezone u spektakularnoj utakmici na Anfieldu.

U 68. minuti Salah je iskoristio pogrešno ispucavanje vratara Edersona, najbolji afrički igrač u 2017. godini atraktivno je prebacio loptom vratara gostiju i povisio rezultat na 4:1.

Liverpool je za desetak minuta drugoga dijela postigao tri pogotka.

Ubitačno snažni pritisak na zadnju liniju Manchester Ciyja natjerala je braniče gostiju na tri isforsirane pogreške, koju su Firminio, Mane i Salah kaznili atraktivnim pogocima.

Šokirana momčad Manchester Cityja izgledala je izgubljeno, ali Pep Guardiola ne odustaje od svoje igre kratkih pasova.

Na kraju je Gundogan asistencijom i pogotkom vratio Manchester City u utakmicu, zadnje tri minute navijači Liverpoola skamenjeno su gledali što se zbiva na terenu.

Bila bi sportska nepravda da Liverpool nije pobijedio, momčad jedinog trenera na svijetu koji ima prozitivan skor protiv Guardiole uspjela je prva osvojiti bodove protiv uvjerljivo najbolje momčadi Premierlige.

U derbiju 23. kola Liverpool je ipak bio bolji zahvaljujući snažnijem i okomitijim nogometu kojega preferiraju svi protivnici Guardiolova stila nogometa.

Međutim, jedino je Jurgen Kloop na klupama Borussije i Liverpoola uspio ostvariti šest pobjeda protiv Guardiole na klupama Manchester Cityja, Bayerna i Barcelone.

Najslabiji pojedinci utakmice bili su vratari Ederson i Karius: prvi je kumova dvama pogocima domaćina, a drugi prvom pogotku gostiju.

Dejan Lovren odigrao bi perfektnu utakmicu da u 91. minuti nije pogrešno procijenio let lopte nakon čega je Gundogan iza njegovih leđa primio loptu i postavio konačnih 4:3.

Utakmica 23. kola: Liverpool - Man. City 4:3 (Chamberlaine 9, Firminio 59, Mane 61, Salah 68/Sane 40, B. Silva 84, Gundogan 90+1)

Poredak: Man. City 62, Man. United 47 (22), Liverpool 47, Chelsea 47, Tottenham 43, Arsenal 39...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.