ENGLESKO PRVENSTVO

Bilićev West Ham uspješan, Rooney spasio United

Subota, 21. siječnja 2017. 15:19 Napisao/la  SC

Utakmica 22. kola: Liverpool - Swansea 2:3, Middlesbrough - West Ham 1:3, Stoke - Manchester United 1:1,

Nogometaši West Hama uspješni su bili na gostovanju kod Middlesbrougha.

Goste u vodstvo već u 9. minuti doveo Carroll. Iz kornera je ubacio Lanzini, a Carroll glavom pogađa za vodstvo. Izjednačenje je stiglo u 27. minuti. Chambers idealno poslužuje Stuania koji pogađa iz blizine za 1:1.

No, dvije minute prije kraja poluvremena Carroll je bio prvi na odbijenoj lopti i zatresao mrežu za 1:2.

U 95. minuti pobjedu je potvrdio Calleri koji je u 67. minuti zamijenio dvostrukog strijelca Carrolla.

Stoke i Manchester United odigrali su 1:1.

Stoke je došao s(p)retno u vodstvo. U 19. minuti Mata je napucao napadača i lopta je otišla u njegovu mrežu. Mata je u 32. minuti promašio gol za nekoliko centimetara nakon što mu je asistirao Ibrahimović.

Izjednačenje je stiglo u 94. minuti zahvaljujući jokeru s klupe Rooneyu koji je u igru ušao u 67. minuti. Rooney je znalački pogodio rašlje iz slobodnog udarca. To je 250 pogodak Waynea Rooneya koji je time prestigao Bobbya Charltona i postao najbolji strijelac u povijesti Uniteda.

STOKE: Grant, Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters, Whelan, Adam (63 Afellay), Shaqiri (73 Ngoy), Allen, Arnautović (88 Imbula), Crouch

MANCHESTER UNITED: de Gea, Valencia, Smalling, Jones, Blind, Fellaini (56 Rashford), Herrera, Pogba, Mata (67 Rooney), Ibrahimović, Mkhitaryan (73 Lingard)

Nogometaši Liverpoola poraženi su na Anfieldu od Swansea 2:3. Domaći su uspjeli stići dva gola prednosti, no Sigurdsson je donio pobjedu gostima. Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta u dresu Liverpoola.

Prvu priliku Liverpool je imao u 9. minuti kada je Canov pokušaj glavom prošao za malo iznad prečke. Carroll je u 20. minuti pucao, ali je udarac blokirao domaći obrambeni igrač te je lopta otišla umjesto u mrežu u korner.  

Nastavak su otvorili gosti pogotkom u 48. minuti. Llorente se dokopao lopte u kaznenom prostoru i poslao loptu u mrežu uz lijevu stativu.

Pet minuta kasnije Llorente se jš jedno upisuje u strijelce nakon kombinacije Olssona i Carrolla. Dva gola zatekli su sve na Anfieldu kao i trenera Liverpoola Kloopa, no, domaći nisu klonuli duhom.

U 55. minuti Milner centaršutom pronalazi Firmina koji smanjuje rezultat na 1:2. Liverpool je izjednačio u 69. minuti. Wijnaldum je ubacio u kazneni prostor, loptu je dočekao Firmino i zabio uz lijevu stativu za 2:2.  

No, gosti se ne predaju te u 74. minuti ponovno prelaze u vodstvo. Sigurdsson se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i jednu odbijenu loptu poslao u mrežu za 2:3.

Vratar Swansea Fabianski sačuvao je goste od izjednačenja u 77. minuti kada je zaustavio odličan pokušaj Origia.

U 82. minuti Lovren je povukao solo akciju, svladao dvojicu obrambenih igrača i pucao pod prečku, no vratar gostiju je obranio.

LIVERPOOL: Mignolet, Clyne, Lovren, Klavan, Milner, Wijnaldum (90+4 Matip), Henderson, Can (71 Origi), Lallana, Firmino, Coutinho (57 Sturridge)

SWANSEA: Fabianski, Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson (79 Rangel), Fer (90+4 Fulton), Cork, Carroll, Routledge, Llorente (85 Baston), Sigurdsson

Utakmice 22. kola: Liverpool - Swansea 2:3 (Firmino 55, 69/ Llorente 48, 53, Sigurdsson 74), Bournemouth - Watford 2:2 (King 48, Afobe 82/ Kabasele 24, Deeney 64), Crystal Palace - Everton 0:1 (Coleman 87), Middlesbrough - West Ham 1:3 (Stuani 27/ Carroll 9, 43), Stoke - Manchester United 1:1 (Mata 19-ag/ Ronney 90+4), WBA - Sunderland 2:0 (Fletcher 30, Brunt 36)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.