Premierliga: Jose Mourinho pobijedio Antonija Contea bez Zlatana Ibrahimovića

Nedjelja, 16. travnja 2017. 19:17 Napisao/la  SC

Utakmica 33. kola: Manchester United - Chelsea 2:0.  Ibrahimović u igru ušao u 83. minuti umjesto strijelca Rashforda


Manchester United pobijedio (2:0) je Chelsea u derbiju 33. kola na Old Traffordu, Jose Mourinho uzvratio je Antoniju Conteu za poraz (0:4) u prvom dijelu sezone.

Nakon osam utakmica bez pobjede, Manchester United napokon je prekinuo negativnu seriju u utakmicama protiv Chelseaja. Zadnja pobjeda ostvarena je u rujnu 2011. godine.

Mourinho je iznenadio ta Ibrahimovićem i  Mkhitaryanom na klupi,  Conte je mora igrati bez  Courtoisa i  Alonsa.

I dok je vratar Chelseaja otpao nekoliko sati uoči utakmice, Alonso se ozlijedio na zagrijavanju i umjesto njega je u prvi sastav ušao Kurt Zouma.

Ibrahimović je u igru ušao tek u 83. minuti umjesto 19-godišnjeg Rashforda, koji je u 7. minuti pobjegao Davidu Luizu i svladao Begovića.

Pogotku je prethodila pogreška suca Roberta Madleya, koji nije vidio da je asistent Andrea Herrera loptu uhvatio rukom.

Mancester United igrao je titpičnu Mourinhovu utakmicu, pa moćni Chelsea do odmora nije uputio ni jedan udarac u okvir vratiju.

U 49. minuti Andrea Herrera postigao je drugi pogodak za domaćine uz pomoć  Zoume, koji je skrenuo loptu i prevario Begovića.

U utakmici s vrlo malo prilika, atipičnoj za Premierligu, Rashford je jedini od domaćih igrača uspio još jednom zaprijetiti Begoviću.

Chelsea nije uspio izravno ugroziti de Geu iako je u završnici pritiskao.

Utakmice 33. kola: Manchester United - Chelsea 2:0 (Rashford 7, Andrea Herrera 49),  WBA - Liverpool 0:1 (Firminio 45+1)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.