Premierliga: Everton zapečatio sudbinu QPR-a, Arsenal u pet minuta postigao tri pogotka

Subota, 13. travnja 2013. 18:54 Napisao/la  SC

Rezultati 33. kola: Arsenal - Norwich 3:1, Aston Villa - Fulham 1:1  (Mladen Petrić u igru je ušao u 63. minuti), Reading - Liverpool 0:0, Southampton - West Ham 1:1, Everton - QPR 2:0 (Nikica Jelavić u igru je ušao u 81. minuti)

 

Premierliga – 33. kolo

 

EVERTON - QPR 2:0

 

 Goodison Park. Gledatelja: 34.876

 

Sudac: Lee Mason

 

Strijelci: 1:0 Gibson (40'), 2:0 Anichebe (56')

 

Žuti kartoni: Fellaini, Pienaar, Gibson (Everton), Jose' Bosingwa, Granero, Townsand (QPR)

 

EVERTON: Howard, Baines, Distin, Jagielka, Coleman, Pienaar, Osman (81' Jelavić), Gibson, Mirallas (87' Naismith 87'), Fellaini, Anichebe (90'+2 Heitinga)

 

QPR:  Cesar, Bosingwa, Samba, Hill, Onouha, Townsend, Granero (72' Samba Diakite'), Ji Sung Park (62' Taarabt), Jenas, Hoilett, Remy

 

Everton je na Goodison Parku došao do pobjede od 2:0 nad davljenicima Queens Park Rangersima, kojima je po svemu sudeći nakon novoga poraza zapečaćena prvoligaška sudbina. Nikica Jelavić u igru je ušao u 81. minuti umjesto Osmana i nije ostavio traga na ovome dvoboju. Domaćin je do vodstva došao pet minuta prije odmora uz puno sreće, jer udarac Darrona Gibsona odbio se od Clinta Hilla, promijenio smjer i prevario Julija Cesara. Svaku nadu QPR-a da se može vratiti u utakmicu "ubio" je već početkom nastavka Victor Anichebe.

 

Vrlo je zanimljivo bilo na londonskom Emiratesu gdje je Arsenal tek u završnih pet minuta sa tri pogotka stigao do pobjede protiv Norwicha, koja ga kao i Everton ostavlja u utrci za Ligu prvaka. Punih 85 minuta nogometaši Arsenala frustrirali su svoje poklonike i menadžera Arsena Wengera, nalazili se pred ponorom poraza koji bi zadao težak udarac klupskim ambicijama i plasmanu u Ligu prvaka, a potom su uz pomoć dvojbene odluke pomoćnog suca ipak došli do preokreta.

 

Topnici su dugo lomili otpor Norwicha, ali nisu uspijevali pronaći put do mreže, nakon čega ih je u 56. minuti dodatno šokirao pogodak glavom Michaela Turnera kojim su Kanarinci došli do prednosti. Činilo se kako Arsenal plovi prema neočekivanom porazu, ali pet minuta prije kraja na sugestiju svoga pomoćnika sudac Mike Jones pokazao je na bijelu točku i vratio Topnike u život. Mikel Arteta udarac s bijele točke pretvorio je u pogodak, a samo tri minute kasnije na asistenciju Alexa Oxlade-Chamberlaina loptu je u praznu mrežu preusmjerio Olivier Giroud. Konačnih 3:1 u drugoj minuti sudačke nadoknade lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora postavio je Lukas Podolski i ostavio Arsenal u utrci za jedno od prva četiri mjesta.

 

Liverpool je prije dva kola možda gajio slabašnu nadu da se furioznom završnicom sezone može ugurati među kandidate za Ligu prvaka, no gostovanja na Upton Parku i Madejskom spustila su na zemlju i najveće optimiste. Redsi su nakon remija s West Hamom bodove podijelili i s Readingom, također bez pogodaka, 0:0.

 

 

Mali, ali iznimno važan korak prema osiguranju opstanka u Premier ligi napravio je Southampton podjelom bodova s West Hamom. Sat vremena na St. Mary's stadionu prošlo je bez pogodaka, a tada je Gaston Ramirez donio prednost domaćinu. Čekićari su se vratili samo sedam minuta kasnije trećim pogotkom Andyja Carrolla u posljednje tri utakmice.

 

Identičnim rezultatom završen je i ogled na Villa Parku, gdje je Aston Villa postigla oba pogotka, ali na kraju ipak uknjižila samo bod. Charles N'Zogbia donio je prednost momčadi iz Birminghama nakon 55 minuta igre, da bi 11 minuta kasnije Fabian Delph preusmjerio udarac iz kuta glavom u vlastitu mrežu.

 

 

Rezultati 33. kola: Arsenal - Norwich 3:1 (Arteta 85'-11m, Bassong 88'-ag, Podolski 90'/Turner 56'), Aston Villa - Fulham 1:1 (N'Zogbia 55'/Delph 66'-ag, Mladen Petrić u igru je ušao u 63. minuti), Reading - Liverpool 0:0, Southampton - West Ham 1:1 (Ramirez 59'/Carroll 66'), Everton - QPR 2:0 (Gibson 40', Anichebe 56' Nikica Jelavić u igru je ušao u 81. minuti)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.