Premierliga: Everton dolazi u Split nakon remija protiv Manchester Cityja na Etihadu

Ponedjeljak, 21. kolovoza 2017. 23:08 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola Premierlige: Manchester City - Everton 1:1


Nogometaši Evertona u Split stižu ohrabreni bodom osvojenim na Etihadu u utakmici protiv jedne od najskupljih i najboljih momčadi na svijetu.

Zapravo je bod osvojio Manchester City pogotkom Sterlinga, koji je iz voleja poslao loptu u mrežu u 82. minuti.

Pogodak se dogodio u razdoblju najvećeg pritiska domaće momčadi, koja je od 44. minute igrala bez isključenog Walkera. Veznjak domaće momčadi zaradio je dva žuta kartona za dvije minute...

Ne služi baš na čast Evertonu kako je izgledao s igračem više u zadnjih dvadesetak minuta, kada je Manchester City dominirao kroz posjed lopte kao da ima igrača više.

Poslao je Koeman u završnici na teren  ovosezonska pojačanja Klaassena i debitanta Sigurdssona, koji nisu pomogli gostima da uspostave ravnotežu u sredini terena.

Svakako treba istaknuti sjajni doprinos Rooneyja, koji je pogotkom u 35. minuti doveo Everton u vodstvo i potom preuzeo ulogu vođe momčadi. Dojam je da bi dvojica, trojica igrača njegova karaktera uspješno priveli utakmicu kraju nakon vodstva.

U 87. minuti isključen je Schneiderlin, koji je dobio drugi žuti karton. Everton je izdržao do kraja...

Utakmica 2. kola Premierlige: Manchester City - Everton 1:1 (Sterling 82/Rooney 35)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.