ENGLESKO PRVENSTVO

Lampard s dva gola presudio Evertonu

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 16:53 Napisao/la  SC

Everton - Chelsea 1:2 (Pienaar 2'/Lampard 42',  72'). Nikica Jelavić pogodio je stativu i prečku

Premierliga, 20. kolo

EVERTON - CHELSEA 1:2

Stadion "Goodison Park" Gledatelja: 39.485. Sudac: Howard Webb.

Strijelci: 1:0 Pienaar (2'), 1:1 Lampard (42'), 1:2 Lampard (72')

Žuti kartoni: Distin, Pienaar (Everton), Cole, David Luiz Cahill (Chelsea)

EVERTON: Howard, Jagielka, Heitinga, Distin, Baines, Naismith (76' Vellios), Osman, Hitzlsperger (78' Barkley), Pienaar (80' Oviedo), Anichebe, Jelavić.

CHELSEA: Cech (46' Turnbull), Azpilicueta, Ivanović, Cahill, Cole, Ramires, David Luiz, Lampard, Mata (85' Oscar), Torres, Hazard (74' Moses).

Nakon više četiri godine Chelsea je stigao do pobjede na Goodison Parku, a malo tko se tome nadao nakon 65 sekundi ove utakmice. Sport piše zanimljive priče a jednu takvu ispisao je i ovoga poslijepodneva u Liverpoolu. Naime, čovjek odluke za "penzionere" sa svoja dva pogotka bio je otpisani Frank Lampard, kapetan i klupska legenda kojoj je poručeno da već u siječnju potraži novi klub. Tko zna, možda si je danas "kupio"barem jednogodišnji ugovor.

Derbi ovoga kola na Goodison Parku bio je prepun događanja. Sjajan je početak imao Everton. Phil Jagielka sjurio se po desnoj strani i ubacio na dalju stativu. Tamo se našao Anichebe koji je pogodio stativu, a odbijenu loptu iza Cechovih leđa pospremio je Južnoafrikanac Stven Pienaar nakon svega 63 sekundi igre što je drugi najbrži pogodak Evertona u povijesti nastupa u Premier ligi. U ožujku 2008. godine Yakubu je protiv Portsmoutha pogodio nakon samo 43 sekunde. Nikica Jelavić mogao je sve riješiti u devetoj minuti. Fantastično je izveo slobodan udarac s dvadesetak metara. Čech je već bio matiran, ali je njegov udarac odsjeo na stativi. Bilo je to rekordno 16 "drvo" koje su ove sezone pogodili igrači Evertona.

Everton je dominirao susretom, a Pienaar je igrao utakmicu života. U 26. minuti fantastično je petom uposlio Leona Osmana koji je odlično pucao s ruba kaznenog prostora, ali je Cech dobro izboksao loptu. Češki reprezentativni vratar neće svoj jubilarni 400. nastup za Chelsea pamtiti po dobru, jer je zbog ozljede gležnja igru morao napustiti u poluvremenu. Nakon pola sata počeo je igrati i Chelsea i u 33. minuti stvorio je prvu polu priliku preko Azpilicuete. Samo tri minute kasnije opet je na sceni sjajni Pienaar koji je fantastično proigrao Jelavića, a ovaj još bolje pucao, no Čech vršcima prstiju krajnjim naporom izbija u korner. U 42. minuti gosti su stigli do izjednačenja. Ramires se sjurio prema bližoj stativi i uposlio Lamparda koji se iskusno naklonio i glavom zakucao loptu u donji lijevi kut za 1:1.

Sjajno je bilo i drugo poluvrijeme izuzetno visokog ritma obostrano s mnogo prigoda, ali vrijedi izdvojiti onu Torresa u 6.7 i Jelavića u 70. minuti. Španjolčev udarac iznad bliže stative izboksao je Howard, dok je hrvatski reprezentativni napadač nakon stative u prvom pogodio i prečku u drugom poluvremenu i broj ovosezonskih Evertonovih "drva" povećao na 17. Odmah nakon toga "na snagu je stupilo" staro nogometno pravilo. Everton je propustio prigodu i bio je kažnjen. Lampard je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i iz blizine pogodio za konačnih 1:2.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.