Premierliga: Bilićev West Ham sretno slavio, Chelsea lako s Leicesterom, City spasio bod

Subota, 15. listopada 2016. 15:20 Napisao/la  SC

Utakmice 8. kola Chelsea - Leicester 3:0. Arsenal - Swansea 3:2, Bornemouth - Hull 6:1, Manchester City - Everton 1:1, Stoke - Sunderland 2:0, WBA - Totenham 1:1, Crystal Palace - West Ham 0:1

West Ham Slavena Bilića slavio je na gostovanju kod Crystal Palacea s 1:0 i pobjegao iz zone ispadanja.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Manuel Lanzini u 19. minuti.

Bilićeva momčad sjajno je otvorila utakmicu, od prve minute je dominirala na terenu pa je gol bio logičan slijed događaja.

Cresswell je centrirao s lijeve strane na prvu stativu, a Argentinac je samo postavio nogu za 1:0.

Nakon toga West Ham je prepustio inicijativu domaćinu koji je već do poluremena mogao preokrenuti rezultat.

No najprije je Benteke u 44. minuti promašio jedanaesterac, a potom je u prvoj minuti nadoknade vremena pogodio stativu.

U posljednjih petnaest minuta West Ham je igrao sa igračem manje jer je Creswell dobio dva žuta kartona u jednoj minuti.

Biliću je ovo prva pobjeda nakon četiri poraza i remija u domaćem prvenstvu.

Manchester City i drugo uzastopno kolo nije pobijedio u Premier ligi. U 8. kolu na Etihadu bod je uzeo Everton odigravši 1:1.

Građani su mogli do vodstva u 43. minuti, no De Bruyne je promašio s bijele točke. Everton je iznenadio domaćine u 64. minuti kada je pogodio Lukaku. U 70. minuti nova prilika za City s bijele točke, no ovog puta neprecizan je Agüero. Ipak, do boda su stigli u 72. minuti kada je iz prvog dodira s loptom na utakmici zabio Nolito.

Arsenal je uz dosta muke na Emiratesu s 3:2 pobijedio Swansea, iako su na 33 minute golovima Walcotta imali 2:0. Sigurdsson je u 38. minuti zabio za 2:1. Özil u 57. vraća na dva razlike, no zanimljivu završnicu omogućio je gol Bastona u 66. minuti. Od 70. minute topnici su morali igrati s igračem manje nakon isključenja Xhake, no sačuvali su tri boda.

Nogometaši Chelsea bez većih su se problema obračunali sa aktualnim prvakom Leicesterom.

Na Stamford Bridgeu sve je bilo gotovo za malo više od pola sata, a ovim porazom "Lisice" Claudia Ranieria skliznule su na 12 poziciju i vrlo su blizu opasnoj zoni.

U 7. minuti dvije akcije domaćih na kraju su donijele vodstvo.

Najprije je Victor Moses (Chelsea) primio precizan pas na rubu šesnaesterca i snažno pucao u desnu stranu gola, ali je Schmeichel bio spreman i sjajno mu obranio taj šut.

Korner je izveo Hazard, lopta se provukla kroz šestnaesterac i Diego Costa se našao na pravom mjestu da precizno opali i postigne sedmi gol u osmome kolu za 1:0.

U 28. minuti David Luiz sjajno je izveo slobodnjak sa poludistance ali je pogodio lijevu stativu.

Pet minuta kasnije ipak je bilo 2:0 nakon što je Eden Hazard izbio sam pred Schmeichela mirno ga matiravši za 2:0.

I u drugom dijelu Conteov sastav je nastavio sa dominacijom, a u 78. minuti sjajnu je prigodu imao Nemanja Matić no još je bolje obranio Schmeichel.

Međutim niti mladi danski vratar nije mogao ništa dvije minute kasnije, Nathaniel Chalobah je poslao loptu u šesnaesterac, a do nje je prije braniča stigao Victor Moses i sjajno pogodio u donji desni kut za 3:0.

Najuvjerljiviji je bio Bournemouth koji je kod kuće s 6:1 pobijedio Hull. Daniels je otvorio golijadu u 5. minuti. Mason je u 34. izjednačio, no do poluvremena Cook i Stanislas odvode domaćine na 3:1. U nastavku Stanislas, Wilson i Gosling su zabili za konačnih 6:1.

Stoke City je golovima Allena dobio 2:0 Sunderland i tako stigao do prve pobjede u prvenstvu.

WBA i Tottenham su odigrali 1:1. Domaćin je poveo preko Chadlija u 82., a gostima bod donio Alli u 89. minuti.

Premierliga 8. kolo: Chelsea - Leicester 3:0 (Diego Costa 7, Hazard 33, Victor Moses 80) Arsenal - Swansea 3:2 (Walcott 26, 33, Ozil 57/Sigurdsson 38, Baston 66), Bornemouth - Hull 6:1 (Daniels 5, Cook 41, Stanislas 45, 65, Wilson 83, Gosling 88/Mason 34), Manchester City - Everton 1:1 (Nolito 72/Lukaku 64), Stoke - Sunderland 2:0 (Allen 8, 45+1), WBA - Totenham 1:1 (Chadli 82/Alli 89), Crystal Palace - West Ham 0:1 (Lanzini 19).

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.