Premierliga: Manchester United bolji od Manchester Citya, Chelsea pobijedio

Nedjelja, 08. ožujka 2020. 16:50 Napisao/la  SC
Manchester United pobijedio Manchester City
Manchester United pobijedio Manchester City

Momčad Carla Ancelottija loše se provela u gostima kod Lampardovog Chelsea.

Everton je primio četiri gola, po dva u prvom i drugom poluvremenu.

Veliki obračun u Manchesteru završio je pobjedom Uniteda nad Cityem 2:0.

Prvo ime susreta bio je Cityjev golman Ederson Moraes koji je s dvije katastrofalne reakcije omogućio Unitedu pobjedu kojom je Solskjaerova momčad zadržala korak u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

City se jako mučio bez ozlijeđenog Kevina De Bruynea, ali i bez njega je City imao dvije dobre prilike na otvaranju susreta.

U 10. minuti je De Gea sjajno skinuo udarac Raheema Sterlinga, a nešto kasnije Sergio Agüero je majstorski predriblao Maguirea, no Lindelof je očistio u posljednji trenutak.

Ključni trenutak susreta dogodio se u 30. minuti. Bruno Fernandes i Daniel James spremali su se izvesti slobodan udarac te su uigranom akcijom prevarili Cityjevu obranu.

Dok su svi očekivali ubačaj, Fernandes je lukavo podigao loptu iza obrane, točno u korak Martiala. Francuz nije najbolje pucao, ali se lopta provukla ispod Edersonovih ruku u gol za 1:0.

Najveću priliku City je imao u 75. minuti kad je De Gea fantastičnom obranom skinuo udarac Gabriela Jesusa.

Konačnih 2:0 postavio je Scott McTominay u šestoj minuti sudačke nadoknade nakon još jedne očajne reakcije Edersona.

Cityjev golman bacio je loptu Mendyju, ali je ona bila prejaka te je po skliskom terenu otišla ravno u noge McTominayu koji ju je s 40 metara zabio u prazan gol.

Utakmice 29. kola: Chelsea - Everton 4:0 (Mount 14, Pedro 21, Willian 51, Giroud 54), Manchester United - Manchester City 2:0 (Martial 30, McTominay 90+6)

Poredak: Liverpool 82,, Manchester City 57 (-1), Leicester 50 (-1), Chelsea 48, Manchester United 45...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.