ENGLESKO PRVENSTVO

Chelsea pobijedio Everton 6:3

Subota, 30. kolovoza 2014. 20:10 Napisao/la  SC

 Sastav Josea Mourinha tek u završniciu slomio otpor čvrstih domaćina

 

Na Goodison Parku u Liverpoolu odigrana je ljepotica trećeg kola engleskog nogometnog prvenstva. Chelsea je upisao i treću pobjedu u novoj sezoni pobijedivši Everton rezultatom 6:3. Više je to nalik rezultatu seta u tenisu, ali u rasponu od 67. do 78. minute palo je pet pogodaka, Chelsea je tri put imao vodstvo od dva pogotka, Everton je mogao to sustizati dvaput, ali utakmicu je prelomio upravo Ramiresov pogodak za 3:5 u 78. minuti.

Diegu Costi trebalo je tek trideset i pet sekundi da okruni prekrasnu akciju pogotkom kroz noge Howardu za 0:1. Furiozan start londonskih plavaca nastavljen je u trećoj minuti kada Ramires krasno podvaljuje za Ivanovića koji ne griješi. Taj je pogodak, ustanovljeno je kasnije, postignut iz zaleđa. Everton je bio oštećen tada, ali nije suđen žuti karton njihovu vrataru Howardu kada je uhvatio loptu u ruke izvan kaznenog prostora. Everton je smanjio na 2:1 u samom smiraju prvog dijela pogotkom Mirallasa.

U 67. minuti Coleman postiže autogol nakon što Hazard probija lijevu stranu i puca u bliži Howardov kut za 1:3. Samo dvije minute kasnije Naismith zabija u suprotan kut Courtoisa, uhvatio je asistenciju McGeadyja ali i obranu gostiju na spavanju. 

U 74. minuti Matić zabija nakon što se sam izborio za prostor na rubu kaznenog prostora, lopta od vratnice ulazi u gol, točno između dva Evertonova obrambena igrača koja nisu stigla zatvoriti srpskog reprezentativnog veznjaka u postizanju gola za 2:4. Ubrzo nakon te akcije Baines na drugoj strani izvodi slobodan udarac iskosa, gađa glavu Samuela Eto'oa a iskusni kamerunski lisac i bivši napadač Chelseaja neobranjivo gađa za 3:4. 

Do kraja utakmice Chelsea je zabio još dvaput, najprije je Ramires postavio na 3:5, a na kraju je i Diego Costa zabio svoj drugi pogodak za slavlje u 'plavom' dijelu Liverpooola. Chelsea posljednjih godina na Goodison Parku nije prolazio baš najbolje, ostao je sastav Josea Mourinha u probranom društvu klubova s maksimalnim učinkom nakon prva tri kola.

Everton - Chelsea 3:6 (Mirallas 45, Naismith 69, Eto'o 76/Diego Costa 1, 90, Ivanović 3, Coleman 67-ag, Matić 74, Ramires 78)

EVERTON: Howard - Baines, Distin, Jagielka, Coleman - Barry, McCarthy - McGeady (70 Eto'o), Naismith, Mirallas - Lukaku (89 Bešić)

CHELSEA: Courtois - Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanović - Matić, Ramires - Hazard (83 Filipe Luis), Fabregas (89 Drogba), Willian (76 Mikel) - Diego Costa

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.