ENGLESKO PRVENSTVO

Chelsea pobijedio Liverpool u derbiju kola

Subota, 08. studenog 2014. 16:19 Napisao/la  D. J.

Utakmica 11. kola: Liverpool - Chelsea 1:2, QPR - Manchester City 2:2

U derbiju 11. kola Premierlige lider prvenstva Chelsea je slavio na Anfieldu u utakmici protiv Liverpoola s 2:1 u tvrdoj utakmici. No, nije dobro krenulo gostima. Thibaut Courtois je već nakon devet minuta morao vaditi loptu iz mreže nakon što je udarac Liverpoolovog veznjaka, Emre Cana, skrenuo Gary Cahill. Vodstvo domaćih je trajalo samo pet minuta kada se nakon gužve najbolje snašao Cahill i pogodio za 1:1 te se tako iskupio za pogrešku u obrani pet minuta prije.

U prvom dijelu još valja izdvojiti dva prodora Ramiresa i jedan Ivanovića nakon kojih se Hazard našao u zoni udarca, ali sve to je blokirala obrana domaćih i s 1:1 se otišlo na poluvrijeme. Drugi dio nam je ponudio tempom puno sporiji nogomet, a najvažniji trenutak u utakmici dogodio se u 67. minuti kada se Diego Costa našao na pravom mjestu i pogodio nakon loše reakcije Liverpoolove zadnje linije.

Do kraja utakmice su domaći napadali i pokušali doći do izjednačenja i valja izdvojiti pogrešku glavnog suca Anthony Taylora u 90.  minuti, kada nije dosudio penal za domaćine.

Nakon ovog prvenstvenog kola slijedi stanka zbog reprezentativnih ogleda, a u 12. kolu Chelsea igra domaći ogled s West Bromwich Albionom, dok Liverpool ide na noge Crystral Palaceu.

LIVERPOOL: Mignolet, Moreno, Lovren, Škrtel, Johnson-Can (70 Allen), Gerrard, Henderson, Sterling, Coutinho (70 Borini), Balotelli(79 Lambert)

CHELSEA: Courtois, Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanović, Fabregas, Matić, Hazard(93 Luis), Oscar Ramires(54 Willian), Costa (90 Drogba)

Utakmica 11. kola: Liverpool - Chelsea 1:2 (Can 9/Cahill 14, Diego Costa 67), QPR - Manchester City 2:2 (Austin 21, Demichelis ag 76/Aguero 32, 83)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.