ENGLESKO PRVENSTVO

Slaven Bilić srušio i Manchester City

Subota, 19. rujna 2015. 15:42 Napisao/la  SC

Utakmice 6. kola: Chelsea - Arsenal 2:0, Manchester City - West Ham 1:2

Manchester City u pet dosadašnjih utakmica nije primio pogodak, dok mu u goste nije stigao West Ham Slavena Bilića. Bilićeva momčad u pola sata igre zabila je domaćima dva pogotka.

Mrežu Manchester Citya načeo je Victor Moses u šestoj minuti. Moses je loptu primio blizu centra, pobjegao pratnji i sa 18 metara sjajnim udarcem uz samu vratnicu zatresao mrežu domaćih. Nakon gužve u 31. minuti Sakho se najbolje snašao i pogodio za 2:0. Rezultat je smanjio na poluvremenu De Bruyne.

Nikica Jelavić ušao je u igru u 69. minuti.

Slaven Bilić tako je kolekciji u kojoj su već Arsenal i Liverpool dodao i "skalp" Citya.

MANCHESTER CITY: Hart, Sagna, Kolarov (84' Iheanacho), Mangala (45' Demichelis), Otamendi, Navas, Fernandinho, De Bruyne, Sterling (66' Bony), Toure, Aguero

WEST HAM UNITED: Adrian, Jenkinson (85' Collins), Tomkins, Creswell, Reid, Lanzini (69' Jelavić), Moses (60' Antonio), Obiang, Noble, Payet, Sakho

Nogometaši Chelsea u londonskom su derbiju svladali Arsenal 2:0. Gosti su utakmicu završili sa devetoricom igrača.

Hoće se Mourinho i Wenger rukovati ili ne, bilo je najvažnije pitanje uoči početka londonskog derbija Chelsea i Arsenala na Stamford Bridgeu. Na početku  su se rukovali i prekinuli nagađanja oko poremećenih odnosa.

Iznenađenje je priredio je Mourinho, ostavivši na klupi kapetana Terrya. Wenger je pucao na svoju prvu ligašku pobjedu nad Mourinhovim Chelseajom i od prve minute pokazao koliko je želja velika. U petoj minuti Walcott bježi obrani Chelsea nakon sjajnog proigravanja Bellerina, a dvije minute kasnije na drugoj strani svoj je udarac isprobao Fabregas. Arsenal ponovno prijeti preko Alexisa Sancheza, ali sve ostaje samo na prijetnji.

Prvu pravu opasnost po goste priredili su Hazard i Fabregas, ali zaradili su samo korner u 18. minuti. Vratar Cech zaustavlja udarac Coste u 23. minute, a šest minuta kasnije Walcottov pokušaj brani Begović. U 34. minuti Chelsei je tražio jedanaesterac nakon što je Gabriel srušio Hazarda, no sudac Dean nije se oglasio.

Uslijedila su još dva pokušaja iz daljine Zoume i Pedra, ali nisu bili prava opasnost za Cecha. Minutu prije kraja prvog dijela zaoštrila se situacija između Coste i Gabriela te su obojica zaradila žute kartone. Costa je nastavio, a Gabriel "puknuo" i sa crvenim kartonom krenuo ranije put svlačionice. Igrač manje uvelike je otežao posao Wengeru za drugih 45 minuta.

Arsenal je otvorio drugo poluvrijeme slobodnim udarcem Sancheza. Lopta je udarila u živi zid, a zatim ju je Begović izbio. Uslijedio je protuudar domaćih koji je rezultirao vodećim pogotkom u 53. minuti. Egzekutor je bio Zouma. Costa je ubacio iz slobodnjaka, Koscielny zakasnio s reakcijom, a sasvim sam Zouma matirao Cecha.

Novu opasnost za Cecha priredio je Hazard u 58. minuti, ali vratar Arsenala pravodobno je reagirao. Sjajnu priliku za izjednačenje propustio je Sanchez dvije minute kasnije, ali krivo je procijenio loptu. Hazard je u 65. minuti bio u prilici povećati vodstvo domaćih, ali bio je neprecizan.

U 79. minuti stižu nove muke za Wengera kada je Cazorla da bi zaustavio Fabregasa napravio prekršaj i zbog drugog žutog kartona zaradio crveni. Chelsea je ubacio u višu brzinu želeći do kraja postići još jedan pogodak. Hazard je u 87. minuti imao priliku iz slobodnog udarca, ali je loptu poslao u živi zid.

Arsenal se ipak nije uspio obraniti sa devetoricom igrača te je u 90. minuti Hazard povećao prednost domaćih. Remy je pronašao Hazarda koji je  uhvatio vratara Cecha na krivoj nozi i pogodio za konačnih 2:0.

CHELSEA: Begović, Ivanović, Azpilicueta, Zouma, Cahill, Hazard, Pedro, Oscar (69' Ramires), Matić, Fabregas (90' Mikel), Costa (82' Remy)

ARSENAL: Cech, Paulista, Monreal, Koscielny, Bellerin, Cazorla, Sanchez (75'Chamberlain), Ozil (75' Giroud), Ramsey, Coquelin (46' Chambers), Walcott

Crveni karton: Gabriel (44'), Cazorla (79' drugi žuti)

Leicester City odigrao je neriješeno u gostima kod Stokea. Andrej Kramarić nije ulazio u igru.

Utakmice 6. kola: Chelsea - Arsenal 2:0 (Zouma 53', Hazard 90'), Bournemouth - Sunderland 2:0 (Wilson 4', Ritchie 9') Aston Villa - West Bromwich Albion 0:1 (Berahino 39'), Newcatsle United - Watford 1:2 (Janmaat 62'/ Ighalo 10', 28'), Stoke City - Leicester City 2:2 (Krkić 13', Walters 20'/ Mahrez 51' - 11m, Vardy 69'), Swansea City - Everton 0:0, Manchester City  - West Ham United 1:2 (De Bruyne 45'/ Moses 6', Sakho 31')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.