Premierliga: Unitedova pobjeda i Pogbina predstava, Kovačić s klupe gledao pobjedu

Nedjelja, 28. listopada 2018. 16:40 Napisao/la  SC
Paul Pogba (Manchester United)
Paul Pogba (Manchester United)

Nogometaši Chelsea slavili su uvjerljivo u gostima kod Burnleya.

Završilo je 0:4, a mrežu domaćih u 22. minuti načeo je Morata.

Preostala tri pogotka gosti su zabili u drugom dijelu Barkley u 57., Willian pet minuta kasnije, a konačnih 0:4 postavio je Loftus-Cheek u 92. minuti.

Kovačić je pobjedu svoje momčadi pratio s klupe.

Crystal Palace i Arsenal odigrali su 2:2.

Zanimljivo oba gola za domaće zabio je Milivojević sa bijele točke, prvi puta u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena kada je prekršaj napravio Mustafi, a drugi u 83. minuti nakon prekršaja Arsenalovog strijelca Xhake.

Za Arsenal Xhaka je pogodio preko živog zida u lijeve rašlje u 51. minuti, dok je drugi pogodak djelo Aubameyanga pet minuta kasnije.

Manchester United pobijedio je Everton 2:1 

Bila je to Pogbina utakmica, jer je prvo u 27. minuti nakon Gueyevog prekršaja neuspješno izveo kazneni udarac, ali je zatim odbijenu loptu ipak poslao u mrežu. 

Izvođenju te najstrože kazne prethodio je smiješan zalet i cupkanje u mjestu koje je vjerojatno razljutilo i Mourinha, a onda je ta Pogbina predstava završila - promašajem.

Točnije, Pickford je obranio, no na njegovu nesreću, odbio je loptu baš na noge francuskom veznjaku.

Pogba je nakon gola ušutkavao publiku na Old Traffordu, a onda se dodatno iskupio u 49. minuti, asistiravši Martialu za gol.

Fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio je sam donji kut Evertonova gola.

Inače, bio je to Unitedov stoti gol Evertonu u Premiershipu čime su postali tek drugi klub koji je nekome dao 100 ili više golova. Arsenal je zabio 107 golova i to Evertonu.

Sigurdsson je smanjio za goste u 77. minuti sa bijele točke. 

Utakmice 10. kola: Burnley - Chelsea 0:4 (Morata 22, Barkley 57, Willian 62, Loftus-Cheek 90+2), Crystal Palace - Arsenal 2:2 (Milivojević 45+1-11m, 83-11m/ Xhaka 51, Aubameyang 56), Manchester United - Everton 2:1 (Pogba 27, Martial 49/ Sigurdsson 77-11m) 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.