Premierliga: Arsenal u derbiju pobijedio Southampton, Chelsea povećao prednost

Srijeda, 03. prosinca 2014. 22:53 Napisao/la  SC

Utakmice 14. kola: Arsenal - Southampton 1:0, Chelsea - Tottenham 3:0, Everton - Hull 1:1, Sunderland - Manchester City 1:4 

Arsenal je pobijedio Southampton u derbiju kola, jedini pogodak postigao je Sanchez u 89. minuti. Momčad Arsenea Wengera snažno je pritisnula u drugom dijelu utakmice, posebice kada je u igru ušao Giroud, koji je zauzeo mjesto u vrhu napada, dok se Sanchez malo povukao i prijetio iz drugog plana.

Takva se kombinacija pokazala dobitnom iako je pitanje što bi se dogodilo da Southampton u 83. minuti nije ostao s desetoricom igrača na terenu nakon što je Alderwereld morao izaći zbog ozljede. Ronald Koemann promijenio je tri igrača, desetorica njegovih igrača nisu izdržali pritisak.

Time je vodeći Chelsea povećao prednost pred Southamptonom kojega je na drugom mjestu prestigao Manchester City. Predvođen raspoloženim Aguerom, koji je bio dvostruki strijelac, aktualni prvak jedini izgleda kao dostojan rival Chelseaju.

Momčad Josea Mourinha nastavlja pozitivan niz, jedina momčad koja još nije izgubila ni jednu utakmicu u četiri nacionalne lige bez problema se na Stamford Bridgeu obračunala s Tottenhamom. Posebno je razigran bio Drogba, 36-godišnji napadač bio je strijelac i asistent. Diego Costa nije bio ni u zapisniku utakmice.

Nikica Jelavić odigrao je cijelu utakmicu za Hull u remiju s Evertonom.


Utakmice 14. kola: Arsenal - Southampton 1:0 (Sanchez 89), Chlesea - Tottenham 3:0 (Hazard 19, Drogba 22, Remy 73), Everton - Hull 1:1 (Lukaku 34/Aluko 59), Sunderland - Manchester City 1:4 (Wickhman 19/Aguero 21, 71, Jovetić 39, Zabaleta 55)

Poredak: Chelsea 36, Manchester City 30, Southampton 26, Manchester United 25, West Ham 24, Arsenal 23, Swansea 22...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.